Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Θήβας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 6 Μαΐου

H Φιλαρμονική Ορχήστρα Θήβας συμμετέχει στις 6 Μαΐου στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Ορχηστρών που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών-Χορωδιών Ελλάδος στις 5 και 6 Μαΐου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.  

Το φεστιβάλ είναι μοναδικό στο είδος του καθώς δίνει φωνή σε δεκάδες χορωδίες και ορχήστρες αλλά και σε εκατοντάδες ερασιτέχνες μουσικούς από όλο τον κόσμο, δίνοντας αφορμή για συνάντηση καλλιτεχνών και πολιτισμών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται στους 2.000 καλλιτέχνες οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε μία αξιόλογη και μοναδική για την Ελλάδα πανδαισία οργάνων, ήχων και φωνών. 

Τα τμήματα που συμμετέχουν είναι από Τουρκία, Ρωσία, Ουκρανία, πΓΔΜ, Ισραήλ, Κύπρο και Ελλάδα. 

Το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς ο Σύνδεσμος Φιλαρμονικών Χορωδιών Ελλάδος  αποφάσισε να διαθέσει μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ σε εθελοντικούς οργανισμούς, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κεντρικό σημείο αναφοράς του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής θα αποτελέσει η ηθική και οικονομική στήριξη των παρακάτω συλλόγων: «Άγγελοι Γης», «Δώσε Ζωή», «Κιβωτός του Κόσμου», «Let’s Pap».

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα των: Υπουργείο Πολιτισμού, Τουρισμού, Περιφέρεια Αττικής, Δήμο Αθηναίων και  Ε.Ο.Τ.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και το κόστος εισιτηρίων θα βρείτε εδώ: http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=4057 

Σύντομο Βιογραφικό της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Θήβας: 

H Φιλαρμονική Ορχήστρα Θήβας ιδρύθηκε το 1919 κι είναι μία από τις παλαιότερες φιλαρμονικές της Ελλάδας.

Μαέστροι της διετέλεσαν οι Μπιφέρνο, Τζινιόλι, Μπάκας, Μαρκής, Δεληγιαννάκης, Κοσμάς, Μιχόπουλος, Βαρελάς, Σαΐτης, Θεοδώρου κι από τον Οκτώβριο του 2016, όπου έγινε ανασύσταση της Φιλαρμονικής, μαέστρος ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Ρίζος.

Από την ίδρυσή της, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Θήβας είναι παρούσα σε όλες τις σημαντικές πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις της ευρύτερης περιοχής της Θήβας.

H Φιλαρμονική αποτελεί μουσική σχολή στην οποία λειτουργούν τμήματα, θεωρίας, solfege και εκμάθησης μουσικών οργάνων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΘ
ΚΩNΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΕΜΗΣ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.