Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Στην Άμφισσα ο Γ. Πανούσης για το Πανεπιστήμιο Στερεάς

Επίσκεψη-αυτοψία στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στην Άμφισσα πραγματοποίησε χθες το απόγευμα κλιμάκιο της επιτροπής που έχει ορίσει η Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για την εκπόνηση πρότασης-σχεδίου για την ίδρυση Πανεπιστημίου στην περιφέρειά μας με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Γιάννη Πανούση, συντονιστή της επιτροπής, και τους συνεργάτες του κ. Βασίλη Μαστρογιάννη και Παναγιώτη Ιακωβή.

Συνοδευόμενοι από το Δήμαρχο Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Άμφισσας Άρη Αγγελόπουλο ο κ. Πανούσης και τα μέλη της επιτροπής γνώρισαν από κοντά τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ στην Άμφισσα και εξέτασαν επιτόπια τις συνθήκες και τους χώρους του ιδρύματος. Ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος σε όλα τα επίπεδα από τις προδιαγραφές και τις δυνατότητες των κτιριακών υποδομών του ΤΕΙ στην πόλη και τόνισε πως οι γενικότερες κτιριακές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ σε ολόκληρη την περιφέρεια αποτελούν ένα ακόμα πλεονέκτημα για την ίδρυση Πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο της επιτροπής μετέβη στο Δημαρχείο στην Άμφισσα, όπου πραγματοποιήθηκε με παράκληση του κ. Πανούση τεχνική σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Έλλη Κοτσάνου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Θανάσης Τσονάκας, καθώς και εκπρόσωποι επιστημονικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής. 

Στη σύσκεψη, που ήταν ιδιαίτερα παραγωγική, ο κ. Πανούσης και οι συνεργάτες του ανέλυσαν το σκεπτικό που διέπει την υπό δημιουργία πρόταση για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Στερεάς ώστε αυτό να καταστεί βιώσιμο, έδωσαν έμφαση στην καινοτομία που θα πρέπει να το χαρακτηρίζει, αντάλλαξαν γνώμες και προβληματισμούς με τους παρευρισκόμενους και επεσήμαναν την αναγκαιότητα να πάψει να αποτελεί η περιφέρειά μας τη μοναδική στη χώρα χωρίς πανεπιστήμιο. 

Τέλος, υπογράμμισαν πως σημαντικά στοιχεία για την ευόδωση του εγχειρήματος είναι η συλλογική σκέψη και δράση στη Στερεά και η πίστη στην αίσια κατάληξή του.











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.