Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Εξάρθρωση σπείρας αρχαιοκαπήλων στη Μακρινή Δωρίδος

Συνελήφθησαν το πρωί της 24ης Μαρτίου 2018 το πρωί στη Μακρινή Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών και του Αστυνομικού Τμήματος Δωρίδας, 7 ημεδαποί, ηλικίας από 30 έως 77 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση νομοθεσίας «Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και Εν Γένει Της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν τους συλληφθέντες εντός αρχαιολογικού χώρου, στη θέση «Άγιος Νικόλαος», στην ανωτέρω περιοχή, να διενεργούν από κοινού ανασκαφές, στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας από την αρμόδια Αρχή.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν διάφορα σκαπτικά εργαλεία (φτυάρι, τσάπα, κασμάς), έναν ανιχνευτή μετάλλων, ιδιόχειρες σημειώσεις με πιθανούς τόπους εσκαφών, ένα μηχάνημα έργου και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Άμφισσας και παραπέφθηκαν προκειμένου να απολογηθούν την Τρίτη, στην ανακρίτρια Άμφισσας.

Το βέλος στη φωτογραφία δείχνει το σημείο που οι κατηγορούμενοι διενεργούσαν παράνομες ανασκαφές.

5 σχόλια:

  1. Μονο το βέλος στη φωτογραφία δειχνει οτι εκει υπάρχει αρχαιολογικος χωρος...γτ κατα τ αλλα δν υπαρχει πουθενα στην περιοχη σημανση αρχαιολογικου χωρου...σε ενα σημείο που ο χωρος είναι κ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ...απο που προκύπτουν λοιπον συμπερασματα για αρχαιοκαπηλία...ενω δεν βρέθηκαν καν αρχαια είναι απορίας αξιο...ωραια δημοσιογραφικη ερευνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ανακοίνωση της σύλληψης των 7 αποτελεί αναδημοσίευση δελτίου τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας και όχι προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας. Τα παράπονά σας, λοιπόν, στην Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μονο που η φωτογραφία δειχνει διαφορετικο μερος απο κει που εγινε η συλληψη...καθως υπαρχει κι αλλη τοποθεσια με το ιδιο τοπωνυμιο στην περιοχή....αυτο φαντάζομαι αποτελεί προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας δεν διευκρινίζει αν η σύλληψη έγινε στην Κουκουβίστα ή κάτω απ' την Αγία Τριάδα. Αυτές τις λεπτομέρειες τις γνωρίζουν μόνο οι στενοί συγγενείς των συλληφθέντων, όπως επίσης και οι αστυνομικές αρχές. Η φωτογραφία δείχνει τον Άγιο Νικόλαο της Κουκουβίστας, επειδή αυτή η περιοχή είναι επισήμως χαρακτηρισμένη και οριοθετημένη από το 2012 με ΦΕΚ ως αρχαιολογικός χώρος, ενώ ο Άγιος Νικόλαος κάτω από την Αγία Τριάδα δεν υπάρχει σε ΦΕΚ. Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γεν. Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, προκύπτει ότι η σύλληψη έγινε στον Άγιο Νικόλαο της Κουκουβίστας. Αν έγινε σε άλλο σημείο, το πρόβλημα είναι της προαναφερθείσας υπηρεσίας.

    Η Λαλιά της Ρούμελης δημοσιεύει επίσημες ανακοινώσεις προερχόμενες από τις αρμόδιες υπηρεσίες και όχι από τα κουτσομπολιά που κάποιοι λένε στα καφενεία ή μεταξύ τους. Πόσο μάλλον στην περίπτωση που όπως καλά γνωρίζετε, ο ιδιοκτήτης της Λαλιάς της Ρούμελης κατάγεται από τη Μακρινή. Αλήθεια, γιατί δεν βγάζετε την ανωνυμία και δεν στέλνετε επώνυμο μήνυμα στον ιδιοκτήτη της Λαλιάς της Ρούμελης; Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε, ότι άσχετα με τις πληροφορίες που έχετε σχετικά με το ακριβές σημείο της σύλληψης, σε θέματα αστυνομικού περιεχομένου, η Λαλιά της Ρούμελης δεν κάνει δημοσιογραφικές έρευνες, αλλά αναδημοσιεύει επίσημα δελτία τύπου.

    Μη διστάσετε να στείλετε σε προσωπικό μήνυμα το τηλέφωνό σας στο email ilaliatisroumelis@gmail.com, για να επικοινωνήσει ο ιδιοκτήτης της Λαλιάς της Ρούμελης μαζί σας. Είναι πολύ προτιμότερο να το πράξετε, από το να αναλώνεστε με ανώνυμα μηνύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τοσο η Λαλιά της Ρούμελης, όσο και ο ιδιοκτήτης της, συμφωνούν απολύτως ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι (και όχι μόνο), οι οποίοι αναπαράγουν ηλιθιότητες.

    Έτσι συνέβη με συγκεκριμένα δημοσιογραφικά μέσα της Στερεάς Ελλάδας, που αντί να αρκεστούν στο επίσημο δελτίο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, δημοσίευσαν πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική ιδιότητα δύο εκ των συλληφθέντων, και τους τόπους διαμονής όλων, γεγονότα που εμπίπτουν στην ισχύουσα νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, αφού συγκεκριμένα άτομα στοχοποιούνται στη μικρή και κλειστή κοινωνία της Μακρινής.

    Γι' αυτό ακριβώς, εκτιμούμε ότι θα πρέπει να επέμβει εισαγγελέας ώστε να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες εμπλεκομένων δημοσίων λειτουργών, οι οποίοι παρέβησαν τα καθήκοντά τους και δυσφήμισαν τα εν λόγω άτομα, διαδίδοντας σε τρίτους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Στο συγκεκριμένο ζήτημα, η Λαλιά της Ρούμελης και ο ιδιοκτήτης της είναι στο πλευρό τους. Γι' αυτό και κρίνουμε ότι πρέπει ΤΑΧΙΣΤΑ να επέμβει κάποιος εισαγγελέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.