Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Erasmus+ - ένα πρόγραμμα που αξίζει να ενισχυθεί

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 31/1 την ενδιάμεση αξιολόγηση του Erasmus+Αναζητήστε διαθέσιμες μεταφράσεις του συνδέσμου αυτού, του εμβληματικού προγράμματος της Ε.Ε. για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό (2014-2020).

Η έκθεση δείχνει ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη του στόχου να στηριχτούν 4 εκατομμύρια εκπαιδευόμενοι, διδάσκοντες και εκπαιδευτές μέχρι το 2020. Επιπλέον, το Erasmus+ αποδεικνύεται εξαιρετικά επωφελές, καθώς στηρίζει τη μετάβαση των συμμετεχόντων στην απασχόληση και συμβάλει στην ανάπτυξη ευρωπαϊκής ταυτότητας μεταξύ των πολιτών της Ε.Ε.. Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι το πρόγραμμα Erasmus+ έχει ισχυρή προστιθέμενη αξία σε σύγκριση με ό,τι θα μπορούσαν να επιτύχουν μόνες τους οι συμμετέχουσες χώρες σχετικά με την τόνωση της μαθησιακής κινητικότητας και τη διακρατική συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ο Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, κ. Τίμπορ Νάβρατσιτς, δήλωσε: «Αυτή η πολύ ενθαρρυντική αξιολόγηση επιβεβαιώνει σαφώς τη μεγάλη επιτυχία του Erasmus+. Βοηθά τους ανθρώπους να συμμετέχουν στο κοινωνικό γίγνεσθαι — γεγονός που με τη σειρά του μας δίνει τη δυνατότητα να τονώσουμε την οικονομική ανάπτυξη και να δημιουργήσουμε δίκαιες κοινωνίες, χωρίς αποκλεισμούς. Ωστόσο, η αξιολόγηση καταδεικνύει επίσης ότι πρέπει να αυξήσουμε τη χρηματοδότηση του προγράμματος αυτού κατά την επόμενη δημοσιονομική περίοδο. Στο πλαίσιο της φιλοδοξίας μας να δημιουργήσουμε έναν Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης, στόχος μας είναι να εντείνουμε τη μαθησιακή κινητικότητα, ιδίως μεταξύ των μαθητών, των σπουδαστών επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, και της νεολαίας, εφοδιάζοντας παράλληλα τους νέους Ευρωπαίους με τις δεξιότητες που απαιτούνται σε μια κοινωνία ολοένα και περισσότερο κινητική και ψηφιακή. Θα πρέπει επίσης να καταστήσουμε το πρόγραμμα που θα διαδεχθεί το Erasmus+ ακόμη πιο συμπεριληπτικό με την προσέγγιση των πλέον ευάλωτων εκπαιδευομένων και των μικρότερων οργανώσεων.» 

Τα συμπεράσματα της ενδιάμεσης έκθεσης αξιολόγησης βασίζονται σε πάνω από ένα εκατομμύριο απαντήσεις από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.