Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

«Επιστημονική Ημερίδα: Δερματοπάθειες σε συνθήκες συγχρωτισμού-Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης»

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), στο πλαίσιο σχετικών δράσεών του για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και των σχετικών πρωτοβουλιών του σε σχέση με το μεταναστευτικό-προσφυγικό, διοργάνωσε επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Δερματοπάθειες σε συνθήκες συγχρωτισμού – Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Α’ Πανεπιστημιακή Κλινική ΕΚΠΑ Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» και το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, σήμερα 24 Ιανουαρίου 2018. 

Την ημερίδα χαιρέτησε ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, αν. καθηγητής χειρουργικής κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ. Στη συνέχεια ακολούθησαν εξειδικευμένες ομιλίες για το θέμα από τον κ. Ευάγγελο Δασκαλάκη, Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο Διευθυντή ΕΣΥ του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός», την κ. Δανάη Περβανίδου, Ιατρό ΚΕΕΛΠΝΟ και τον κ. Γεώργιο Κολιόπουλο, Γεωπόνο-Εντομολόγο από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τονίστηκε η ανάγκη εγρήγορσης από όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται σε χώρους όπου διαμένουν ευπαθείς ομάδες προκειμένου να επιτευχθεί η ικανοποιητική αντιμετώπιση και πρόληψη της εξάπλωσης δερματοπαθειών ιδίως σε χώρους συγχρωτισμού. Επίσης, πραγματοποιήθηκε διαδραστικό εργαστήριο όπου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζονται μετά την καταγραφή κρουσμάτων καθώς και  τα πιθανά προβλήματα που ενδέχεται να παρουσιαστούν στο πεδίο και τους πιθανούς τρόπους επίλυσής τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.