Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Άμφισσα

Φίλες και φίλοι,

Η βάρβαρη αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου, της αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού, συνεχίζεται  αμείωτη. Με την υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την εφαρμογή του νόμου-λαιμητόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, κλπ.

Αυτές τις μέρες η εργατική τάξη έζησε στο πετσί της το αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης των προηγουμένων χρόνων, π.χ. στη Δυτική Αττική, όπου τεράστια κεφάλαια επενδύθηκαν στην περιοχή για την ανάπτυξη των υποδομών σε έργα που υπηρετούνε την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι σε έργα για την αναγκαία προστασία του λαού από πλημμύρες, φωτιές και άλλες φυσικές καταστροφές. Παράλληλα η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, μέσω της εντονότερης πρόσδεσης στο νατοϊκό άρμα για τον έλεγχο πηγών ενέργειας, πρώτων υλών, δρόμων μεταφοράς και αγορών προς όφελος της εγχώριας αστικής τάξης, κανένα καλό δεν προμηνύει για τους λαούς της περιοχής, παρά μόνο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και καταστροφές.

Είναι όλα αυτά μονόδρομος, όπως μας καλούνε να πιστέψουμε η αστική τάξη, τα κόμματα και οι προπαγανδιστές της με τις αυταπάτες που σπέρνουνε περί δήθεν δίκαιης καπιταλιστικής ανάπτυξης, ανθρώπινου καπιταλισμού όπου όλοι θα περνάνε καλά; Εμείς θεωρούμε πως όχι. Και είμαστε σίγουροι πως η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουνε πλέον την πείρα, έχουνε βγάλει τα συμπεράσματά τους για να μην πέσουνε για άλλη μια φορά στην παγίδα των εκμεταλλευτών τους. Γιατί υπάρχει και ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, προς όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής συμμαχίας της με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα. Ο δρόμος που εκφράζεται μέσα από την πρόταση του ΚΚΕ για την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό.

Για όλα αυτά, σας καλούμε να συζητήσουμε την Πέμπτη 23 Νοέμβρη στις 19:00, στο Δημαρχείο της Άμφισσας.

Την κεντρική ομιλία θα κάνει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Θα προβληθεί βίντεο – αφιέρωμα στην Οκτωβριανή Επανάσταση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.