Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Παύλιανη - Πυρά Ηρακλέους

Το «Μονοπάτι του Ηρακλή» στο οποίο θα πεζοπορήσουμε είναι κυκλικό και ξεκινάει από την πλατεία της Άνω Παύλιανης, σε υψόμετρο 1.004 μ. Αφού ανηφορίσουμε μέσα από το ελατόδασος μέχρι το οροπέδιο μπροστά μας «αναδύονται» μέσα από τα αλπικά λιβάδια, οι δυο ψηλότερες κορυφές της Οίτης, (Πύργος 2.152 μ. και Γρεβενό 2.114 μ.) ενώ νότια υψώνονται οι δυο επιβλητικές κορυφές των γειτονικών βουνών, η Πυραμίδα της Γκιώνας (2.510 μ.) και ο Κόρακας των Βαρδουσίων (2.495 μ.). Με μια μικρή παράκαμψη θα δούμε τις εντυπωσιακές καταβόθρες, στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα πυρά του Ηρακλέους και θα κατηφορίσουμε από την πανέμορφη ρεματιά μέχρι την Παύλιανη. Η διαδρομή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους λάτρης των μανιταριών ! 

Μετά το τέλος της δραστηριότητας μας θα γευματίσουμε σε ταβέρνα του χωριού.

Πυρά του Ηρακλέους! Στην κορυφή του λόφου βρίσκονται «αφύλακτα» τα ερείπια ενός από τους σημαντικότερους ιερούς τόπους της αρχαιότητας. Πρόκειται για τα ερείπια του αρχαίου δωρικού ναού του τρίτου (3 ου) αιώνα π.Χ. αφιερωμένου στον μεγαλύτερο ίσως μυθικό ήρωα τον Ηρακλή. Σε αυτό το λοφίσκο, Ο Φιλοκτήτης άναψε την φωτιά και ο ημίθεος, αφού δώρισε στον φίλο του το τόξο με τα βέλη του για να τον ευχαριστήσει, τυλίχτηκε στις φλόγες για να λυτρωθεί από τον τυραννικό χιτώνα της γυναίκας του Δηιάνειρας, δηλητηριασμένο με το αίμα του Κένταυρου Νέσσου. Όμως με την παρέμβαση του Δία, τον τύλιξε στα σύννεφα και τον ανέβασε στον Όλυμπο για να πάρει τη θέση του ως ημίθεος ανάμεσα στους άλλους θεούς .Ο λόφος αυτός έχει ονομαστεί «Πυρά Ηρακλέους».

Βαθμός Δυσκολίας: Α! Διαδρομή κυκλική. 
Απόσταση Πεζοπορίας: 14 χλμ. 
Ώρες πορείας: 5.00 με 5.30 μαζί με τις στάσεις.
Υψομετρικά Ανάβασης: ~ +625
Υψομετρικά Κατάβασης: ~ -625

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Κυριακή 26 Νοεμβρίου, το πρωί στις 7.00 στο γνωστό σημείο (Θηβών 222 και Σωκράτους, φούρνος τα Γιάννενα 150 μέτρα από τον σταθμό μετρό της Ανθούπολης)
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Κυριακή βράδυ στις 9,30 μμ περίπου
Και δεν ξεχνάμε. Φωτογραφικές, καλή διάθεση, χαμόγελα.

Για την κράτηση θέσεων στείλτε μήνυμα μέσω inbox ή επικοινωνήστε στα τηλ: 6932967222 Vodafone ΝΙΚΟΣ – 6936216921 wind ΝΙΚΟΣ - 6938523538 cosmote ΚΑΤΕΡΙΝΑ Oι κρατήσεις των θέσεων θα γίνονται μέχρι τις 22/11/2017 στους διοργανωτές.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Σακίδιο πλάτης , νερό, σνακ , πεζοπορικά μποτάκια ή αθλητικά παπούτσια, αδιάβροχο .επιπλέον ρουχισμός και παπούτσια για την επιστροφή (καλό θα είναι να τα αφήσουμε στο πούλμαν).
- Το όχημα μεταφοράς θα μας περιμένει στο σημείο όπου και θα ολοκληρώσουμε τη δραστηριότητά μας, οπότε αφήνουμε στο όχημα ότι δεν μας είναι απαραίτητο για την πεζοπορία.

Κόστος συμμετοχής: 16€
Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει:
-τη μεταφορά μας προς και από τον προορισμό μας με Πούλμαν .
-τις διαδρομές.
-έξοδα οδηγού. 
-διόδια . -Φ.Π.Α 24%.
-ότι άλλο απαιτείται για την πραγματοποίηση της εκδρομής . 

Οι πεζοπορικές εκδρομές μας διοργανώνονται από το ταξιδιωτικό γραφείο γενικού τουρισμού EOS TRAVEL.
Το κόστος δεν περιλαμβάνει: 
-το φαγητό.
Κάθε συμμετέχων σε πεζοπορία της παρέας μας έχει την αποκλειστική του ευθύνη

Ακυρώσεις 5 μέρες πριν την πεζοπορία δεν επιστρέφονται οι συμμετοχές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.