Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Παρασημοφόρηση της Πολεμικής Σημαίας του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ»

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, τελέσθηκε η παρασημοφόρηση της Πολεμικής Σημαίας του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Σωτήρος, από την Α. Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο επί του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», εν όρμω λιμένα Θεσσαλονίκης.

Η Σημαία, η οποία παρασημοφορήθηκε, κυμάτιζε στο ιστό του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» κατά τις νικηφόρες Ναυμαχίες της ΕΛΛΗΣ και της ΛΗΜΝΟΥ, στη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων, όπου το πλοίο καταναυμάχησε τον Οθωμανικό στόλο. Μετά το τέλος των Πολέμων, ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης παρέδωσε τη Σημαία στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, όπου φυλάσσεται μέχρι και σήμερα, παραμένοντας ανάμεσα στα ιερότερα εκθέματα.

Το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ» ήταν ένα από τα πιο αξιόπιστα, ταχύτερα, ταχυβόλα και αποτελεσματικά πλοία της εποχής του. Ταυτισμένο άρρηκτα με την προσωπικότητα και το πατριωτικό σθένος του Ναύαρχου Παύλου Κουντουριώτη, παραμένει έως τώρα το πλοίο που δεν γνώρισε την ήττα.

Είναι το μόνο πολεμικό πλοίο στον κόσμο που συμμετείχε ενεργά και στους δύο παγκοσμίους πολέμους, ενώ αποτελεί το μοναδικό κομμάτι ελληνικής επικράτειας που παραμένει συνεχώς ελληνικό και ελεύθερο τα τελευταία 106 χρόνια. Είναι σύμβολο εθνικής αξιοπρέπειας, υπερηφάνειας και ακάθεκτης ορμητικότητας εμπνέοντας αισιοδοξία, δύναμη και αποφασιστικότητα.



Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Βίτσας, οι Αρχηγοί των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων ή εκπρόσωποί τους, μέλη της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος, Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας ή εκπρόσωποί τους, οι Θρησκευτικές, Δικαστικές και Πρυτανικές αρχές ή εκπρόσωποί τους καθώς και εκπρόσωποι του Επιχειρηματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, ακολούθησε επίδειξη μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού, με συμμετοχή της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, ενός ελικοπτέρου τύπου S70B Aegean Hawk, ομάδων/σκαφών της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών καθώς και ενός ελικοπτέρου CH-47D Chinook του Στρατού Ξηράς, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της θέσης ελλιμενισμού του Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ». Την ανωτέρω επίδειξη παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ευρισκόμενο κατά μήκος της παραλιακής οδού της Θεσσαλονίκης.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.