Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Η Ολυμπιακή Φλόγα στο Αγρίνιο

Ο Δήμος Αγρινίου  υποδέχθηκε  την Τετάρτη  25 Οκτωβρίου  την Φλόγα των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων  που θα διεξαχθούν στην PyeongChang της Ν. Κορέας από 9 έως 25 Φεβρουαρίου 2018.

Η Ολυμπιακή Φλόγα  παραδόθηκε  στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον Παναγιώτη Αγγελούδη, πρωταθλητή Ελλάδος Τ4 στην επιτραπέζια αντισφαίριση. 

Από τον Π. Αγγελούδη παρέλαβε ο Διεθνής καλαθοσφαιριστής, πρωταθλητής Ευρώπης και προπονητής του ΑΟ Αγρινίου  Χρήστος Μυριούνης, ο οποίος και άναψε τον βωμό στην πλατεία Δημοκρατίας. Ακολούθησε η ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου, του Εθνικού ύμνου της Ν. Κορέας και  της Ελλάδος και η έπαρση σημαιών.

Ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στον υψηλό συμβολισμό της τελετής: 

«Το Αγρίνιο υποδέχεται με τιμή  τη φλόγα των ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων  και γίνεται ένας ακόμη  κρίκος στην αλυσίδα του Ολυμπισμού. Μιας ιδέας ταυτόσημης  με τις υψηλότερες αρετές που στήριξαν και στηρίζουν τον Πολιτισμό.  Το  Ολυμπιακό  πνεύμα  είναι, σύμφωνα με τον Πιερ ντε  Κουμπερντέν,  το φώς της γνώσης και της ζωής.  Οι Ολυμπιακές αξίες  αποτελούν το θεμέλιο λίθο της αθλητικής παιδείας και καλλιεργούν την ευγενή άμιλλα που αποτελεί τον πυρήνα του Ευ Αγωνίζεσθαι. Αυτές τις αρχές, που σφυρηλατήθηκαν στο χρόνο, καλούνται να υπερασπιστούν οι επόμενες γενιές.  Τον σεβασμό στην Ισότητα και τη Δικαιοσύνη, τον σεβασμό στους  συναθλητές.

 «Στο ωραίο, το μεγάλο, το αληθινό»,  όπως προτάσσει ο Ολυμπιακός Ύμνος.

Αυτή είναι η κληρονομιά μας.

Και μόνο εάν,  οι Ολυμπιακές Αρχές,  εμπεδωθούν από τα παιδιά μας και γίνουν κτήμα τους, τότε θα μείνει άσβεστη η ιερή φλόγα της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σήμερα, η  Φλόγα των 23ων Χειμερινών Αγώνων κάνει στάση στο Αγρίνιο, μια πόλη που είναι υπερήφανη για την αθλητική της παράδοση. Από τους  ιστορικούς συλλόγους μας  έχουν ξεπηδήσει σπουδαίες αθλητικές προσωπικότητες. Πριν από λίγες ημέρες παρακολουθήσαμε με καμάρι  τη νεότερη γενιά των αθλητών μας  να κατακτά την κορυφή της Ευρώπης.

Σήμερα, σημαντικοί αθλητές και  ενεργοί πολίτες συμμετέχουν στην λαμπαδηδρομία και  συμβάλλουν στην οικουμενική απήχηση και τον υψηλό συμβολισμό της τελετής.   

Ας ευχηθούμε από το Αγρίνιο, καλό ταξίδι στην Ολυμπιακή φλόγα. Την μεταλαμπάδευσή της ας ακολουθήσει η επίκληση της Πρωθιέρειας για «ειρήνη σε όλους τους λαούς της Γης και στεφάνι στους νικητές του Αγώνα». 

Ακολούθησε ομιλία του εκπροσώπου της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Αγώνων και εκπροσώπου της ΕΟΕ ενώ μαθητές σχολείων της πόλης συμμετείχαν παρουσιάζοντας δρώμενο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά το τέλος της επίσημης τελετής,  την φλόγα παρέλαβε ο Χριστόφορος Γιαννιτσέλης παγκόσμιος πρωταθλητής των Special Olympics στην ποδηλασία ο οποίος παρέδωσε στον Διονύσιο Μπαρμπαρούτση, διακεκριμένο προπονητή στίβου, παγκόσμιο πρωταθλητή ενόπλων δυνάμεων, βαλκανιονίκη και κάτοχο πανελληνίου ρεκόρ. 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.