Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο Δήμο Χαλκιδέων

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά 2017-2018. Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης παρέστη το πρωί στην τελετή αγιασμού στο 26ο Δημοτικό Σχολείο, στην συνοικία Μπαταριά.

Τόνισε ότι συνειδητά επέλεξε το συγκεκριμένο διδακτήριο, αφού το θεωρεί το χειρότερο στον Δήμο, στεγαζόμενο επί σειρά πολλών ετών σε παλιά πολυκατοικία.

Τόνισε ότι ανέγερση νέου διδακτηρίου στην περιοχή του Μπαταριά ήταν η πρώτη προτεραιότητα για την σημερινή Δημοτική Αρχή.

Έτσι, με την επαφή που υπήρξε και δεδομένου ότι δεν υπήρχαν άλλοι διαθέσιμοι χώροι, παραχωρήθηκε οικόπεδο από την ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Ήδη, ο Δήμος έχει ολοκληρώσει την αρχιτεκτονική και στατική μελέτη αλλά δυστυχώς υπάρχουν καθυστερήσεις που οφείλονται σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, ενώ και η Περιφέρεια έχει δεσμευτεί για την χρηματοδότηση του έργου.

Ο Δήμαρχος ζήτησε την κατανόηση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων για την υπάρχουσα κατάσταση και δεσμεύθηκε ότι οι προσπάθειες θα είναι συνεχείς από την Δημοτική Αρχή, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να δρομολογηθεί η ανέγερση νέου διδακτηρίου στην συνοικία του Μπαταριά.

Στην συνέχεια, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων μαζί με τους συνεργάτες του και άλλους εκπροσώπους παρέστησαν στην τελετή αγιασμού στα 3ο και 6ο Γυμνάσια, που μετά από 7 χρόνια στεγάζονται ξανά στον φυσικό τους χώρο, στο διδακτήριο που ανακατασκευάστηκε ριζικά.

Ευχήθηκε, όπως και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Πατέλης, καλή σχολική χρονιά και ζήτησε από όλους να συμβάλλουν για να προστατευθούν οι χώροι μέσα και έξω από το σχολικό συγκρότημα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.