Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και με λαμπρότητα ο εορτασμός της Θεοτόκου στη Θήβα

Παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπιου Παυλόπουλου εορτάστηκε  η Κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον Ιερό Ναό “Μεγάλης Παναγίας-Αγίου Δημητρίου” της ιστορικής πόλης των Θηβών,  μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη  Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου, του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου και του Εφημέριου του Ναού π. Γεώργιου, στο πλαίσιο των  εορταστικών εκδηλώσεων των 150 χρόνων από εγκαίνια του εν λόγω μνημειακού ναού. 

Η παρουσία του Προέδρου αποτέλεσε εξαιρετική τιμή και προσέδωσε τη δέουσα σημασία, σε ένα από τα σπουδαιότερα θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία της περιοχής.  

Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου τελέσθηκε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας, ενώ συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ο Επίσκοπος Ανδίδων κ. Χριστόφορος και ο ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. Ακολούθησε η λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνος της Μεγάλης Παναγίας, έργο κατά την παράδοση του Ευαγγελιστή Λουκά. 


Ανήμερα της εορτής, 15 Αυγούστου, τελέστηκε με λαμπρότητα η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του  Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ενώ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κυδωνίων κ. Αθηναγόρας, Σουηδίας κ. Κλεόπας, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, και οι Επίσκοποι Ανδίδων κ. Χριστοφόρος και Μεθώνης κ. Κλήμης.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις ανήμερα της μεγάλης εορτής παρέστησαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα,  Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου,  ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι  Σωμάτων Ασφαλείας, Ενόπλων Δυνάμεων, Τοπικών Φορέων και Συλλόγων και χιλιάδες πιστοί. 

Μετά το πέρας του εκκλησιαστικού εορτασμού ακολούθησε  γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά το οποίο ο Δήμαρχος Θηβαίων επέδωσε στην Α.Ε.  τιμήν ένεκεν και ως ελάχιστο οφειλόμενο χρέος προς τον Πρώτο Πολίτη της χώρας μας, πλακέτα στην οποία απεικονίζονταν ο ιδρυτής της Θήβας, Κάδμος και τον ευχαρίστησε θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησης και την υψηλή παρουσία του, καθώς επίσης και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος στον οποίο, λόγω της συμπλήρωσης 50 χρόνων ιερατικής διακονίας, του ευχήθηκε υγεία και δύναμη για να συνεχίσει το έργο που έχει αναλάβει.  

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Μεγάλης Παναγίας Θηβών μεταδόθηκαν ζωντανά  από τη Δημόσια Τηλεόραση, ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 και τις παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές. 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.