Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

‘Εργα 15,7 εκατομμυρίων ΕΥΡΩ θα εκτελέσει η ΔΕΥΑΧ

Έργα ύψους 15,7 εκατομμυρίων ευρώ, που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα εκτελέσει το επόμενο χρονικό διάστημα η ΔΕΥΑ Χαλκίδας.

Το ένα έργο έχει προϋπολογισμό 6,5 εκκαταμμύρια ευρώ και αφορά στην κατασκευή αντλιοστασίων και αγωγών μεταφοράς ακαθάρτων υδάτων από την Παραλία Αυλίδας, τον Φάρο, το Βαθύ και τη Δροσιά προς τη Νέα Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, η οποία αποτελεί αντικείμενο άλλου διαγωνισμού.

Το έργο αυτό θα δημοπρατηθεί στις 29 Αυγούστου 2017, χρηματοδοτείται αό το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών – Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής και περιλαμβάνει:

  • Εξωτερικούς αγωγούς μεταφοράς λυμάτων στα κεντρικά αντλιοστάσια και από αυτά στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων
  • Τρία τοπικά αντλιοστάσια λυμάτων (Βαθέος, Φάρου και Παραλίας Αυλίδας), τα οποία θα οδηγούν τα λύματα στο Κεντρικό Αντλιοστάσιο Αυλίδας
  • Δύο Κεντρικά Αντλιοστάσια Λυμάτων (Αυλίδας και Ανθηδόνας) και
  • Δύο ενδιάμεσα αντλιοστάσια κατάθλιψης λυμάτων, που απαιτούνται για μεταφορά των λυμάτων

Επίσης, με απόφαση του Περιφερειάρχη Κ. μπακογιάννη εντάχθηκε στο ίδιο πρόγραμμα και ένα ακόμη αποχευτικό έργο του Δήμου Χαλκιδέων, ύψους 9,2 εκατομμυρίων ευρώ. Αφορά στην ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης των αστικών λυμάτων Βασιλικού, Αγίου Νικολάου και Ν. Λαμψάκου, στην αναβάθμιση του Κέντρου Λυμάτων Χαλκίδας και στην αντιμετώπιση προβλημάτων διαβρώσεων στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού (νησίδα Πασσά).

Σημειώνεται ότι από τον προσεχή μήνα Σεπτέμβριο, η ΔΕΥΑ Χαλκίδας θα κινήσει διαδικασία για υποβολή αιτήσεων από ιδιοκτήτες ακινήτων του Βασιλικού που θέλουν να συνδεθούν με το δίκτυο της αποχέτευσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.