Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση της πρώην Βουλευτή Φωκίδας Ασπασίας Μανδρέκα για το θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Ασπασία Μανδρέκα: Θαύμασα το πολιτικό μέγεθός του και αγάπησα, μεταξύ άλλων, τη φράση του: "είναι πολύ εύκολο να πηγαίνεις με το ρεύμα αλλά δεν είναι αυτός ο προορισμός του πολιτικού", (Κ. Μητσοτάκης).

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρωθυπουργός και επίτιμος Πρόεδρος της Ν.Δ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Κορυφαίος πολιτικός ηγέτης, ταύτισε τη ζωή του με τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή της χώρας στην οποία συμμετείχε για πάνω από εβδομήντα χρόνια. 

Πολιτικός που τον χαρακτήρισε η πίστη του στη Δημοκρατία και τον Κοινοβουλευτισμό. Υπέρμαχος της Συνεννόησης συνέβαλε καθοριστικά στη συμφιλίωση του Έθνους. 

Μπροστά από την εποχή του, Ρεαλιστής, Διορατικός, Αποφασιστικός και Φιλελεύθερος, διακρίθηκε για την αίσθηση του καθήκοντος, τη συνέπεια του στις αρχές του, το υψηλότατο κοινοβουλευτικό επίπεδό του, τη ρητορική του ικανότητα, την ευστροφία και τη μαχητικότητά του. 

Η πολιτική του παρακαταθήκη από τις σημαντικότερες - Αιωνία η Μνήμη του.-

(Η φωτογραφία από την υποδοχή του Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, από τον τότε Δήμαρχο Ιτέας, Παναγιώτη Μανδρέκα, στο Δημαρχείο της πόλης. Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιτέας ο Κ. Μητσοτάκης ανακηρύχθηκε επίτιμος Δημότης του Δήμου Ιτέας -1993).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.