Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Η άγνοια της διοίκησης του Νοσοκομείου για την εξέλιξη του έργου του νέου Νοσοκομείου

Εξ’όσων γνωρίζουμε, πρώτη φορά Πρόεδρος του Νοσοκομείου Χαλκίδας εκδίδει Δελτίο Τύπου προβάλλοντας τόσο ανακριβείς και κακόβουλους ισχυρισμούς, επιβεβαιώνοντας την άγνοιά του για το έργο της ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου.

Και για του λόγου το αληθές:
Πριν ακόμη αναλάβουμε επισήμως τη Διοίκηση του Δήμου Χαλκιδέων (καλοκαίρι του 2014), πολυμελής αντιπροσωπεία του Δήμου επισκέφθηκε τον Υπουργό Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο και του έθεσε το ζήτημα της καθυστέρησης των εργασιών ανέγερσης του Νέου Νοσοκομείου. Ο Υπουργός μας ανακοίνωσε ότι το έργο ήταν σταματημένο από έλλειψη χρηματοδότησης. Είχε απορροφήσει 22 εκ. €, όσο δηλαδή το ύψος της ευρωπαϊκής συμμετοχής και το υπόλοιπο ποσό, μέχρι τα 70 εκ. € , δεν υπήρχε, για να συνεχιστεί το έργο.

Με πολλές παρεμβάσεις, τόσο του Υπουργού Υγείας όσο και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αλλά και του Δήμου Χαλκιδέων, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του και το έργο συνεχίστηκε. Έχει δε απορροφήσει μέχρι σήμερα 48 εκ. € περίπου.
Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014 δεν είχε γίνει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή η παραμικρή ενέργεια, για τη μελέτη και κατασκευή του δρόμου που θα συνέδεε την κεντρική αρτηρία με το Νοσοκομείο, ούτε βεβαίως μελέτη για την απορροή των λυμάτων και των ομβρίων.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή με τις υπηρεσίες της, ολοκλήρωσε τη μελέτη οδοποιίας και η ΔΕΥΑΧ, υπό τη σημερινή της Διοίκηση, ολοκλήρωσε τις μελέτες απορροής των ομβρίων και των λυμάτων του υπό ανέγερση Νοσοκομείου. Αυτές οι τρεις μελέτες ενσωματώθηκαν σε μία και μέσω της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, διαβιβάστηκαν στις Υπηρεσίες των Κτιριακών Υποδομών (ΚΤΥΠ) για να ενταχθούν, ως υποέργο του Νοσοκομείου.

Σε σύσκεψη που ακολούθησε στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας, της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εκπροσώπων του Υπουργείου Υποδομών, των ΚΤΥΠ, και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, συμφωνήθηκε ότι μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, του φακέλου “Μεγάλα Έργα” που συνέταξε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, θα χρηματοδοτηθούν τα συνοδά έργα (οδοποιία, αποχέτευση ομβρίων και λυμάτων) και θα υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο και τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ). Αυτό και αναμένει ο Δήμος, προκειμένου να δημοπρατηθεί το έργο.

Εξ όσων προαναφέρθηκαν, σαφέστατα προκύπτει ότι ο Δήμος Χαλκιδέων, όχι μόνο δεν αδράνησε ή καθυστέρησε σε οποιαδήποτε φάση του έργου, αλλά αντίθετα προώθησε όλες τις διαδικασίες για την επίσπευση της ολοκλήρωσης του έργου.

Θέλοντας ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου να κρύψει την ανυπαρξία του και την ανικανότητά του να διαχειριστεί τα του Νοσοκομείου, αλλά και να αποκρύψει την πανθομολογούμενη διάλυση των Υπηρεσιών Υγείας στον Νομό, προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι σε άλλο γήπεδο. Στον Δήμο και την Περιφέρεια..

Τα γεγονότα τον εκθέτουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.