Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Δυναμικό παρόν της Δωρικής Αδελφότητας στη Foodexpo 2017

Από το 17ο και 18ο Συνέδριο της Δωρικής Αδελφότητας, έχει γίνει ευρύτερα γνωστή η θέση της Δωρικής Αδελφότητας και του Προέδρου της, ότι ο οδικός χάρτης της εξόδου της Δωρίδας από την απομόνωση στηρίζεται στην πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση branded προϊόντων υψηλής αγροδιατροφικής αξίας παράλληλα και σε συνδυασμό με την προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού και την προβολή του πολιτισμικού πλούτου της περιοχής. 

Σε αυτό το πλαίσιο το ΔΣ της Δωρικής Αδελφότητας έδωσε δυναμικό παρών στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση Τροφίμων & Ποτών στην Ελλάδα, αλλά και τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη του είδους της στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης. Η έκθεση καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου που αποτελεί σημαντικό ζητούμενο.

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, επισκέφθηκε την FOODEXPO 2017 ο Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας κ. Γιάννης Μπαλατσούρας όπου είχε την χαρά να συναντηθεί με διάφορους επιχειρηματίες από τη Δωρίδα και την ευρύτερη Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας και να συζητήσει σημαντικά θέματα για το παρόν και το μέλλον των γαλακτοκομικών προϊόντων και του ελαιόλαδου. 

Στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Μπαλατσούρας παραβρέθηκε στο σεμινάριο του συνεργάτη, συμβούλου και φίλου της Δωρικής Αδελφότητας σε θέματα καλλιέργειας, παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου κ. Βασίλη Καμβύση. Ο παγκοσμίας εμβέλειας Χημικός και Γευσιγνώστης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΦΙΛΑΙΟΣ και σύμβουλος του ΣΕΒΙΤΕΛ, παρουσίασε το σεμινάριο 

“Εισαγωγή στη Γευσιγνωσία Ελαιολάδου”. Το σεμινάριο παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο πολλά υποσχόμενος νεαρός επιχειρηματίας και τελειόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων κ. Χριστόφορος Σκορλέτος (λάδι ΠΥΘΙΟΝ), (δίπλα στον κ. Μπαλατσούρα).

Την Κυριακή 19 Μαρτίου επισκέφθηκαν την Έκθεση ο Επίτιμος Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Λιάπης, ο  Αντιπρόεδρος κ. Μιχάλης Δρίτσας, η Ειδική Γραμματέας & Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Μαρία Ανδρίτσου και η υπεύθυνη Πολιτισμού -μέλος ΔΣ- κα Αιμιλία Βρεττού. 

Στη FOODEXPO ξεχώρισε το περίπτερο και τα προϊόντα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο οποίο φιλοξενήθηκαν σημαντικές επιχειρήσεις του νομού Φωκίδας. Θετική εντύπωση δημιούργησε η παρουσία της νέας μορφής συνεργατικής δράσης ΣΥΝΔΕΛΦΟΙΣ που απαρτίζεται από τις επιχειρήσεις που απαρτίζεται από τις επιχειρήσεις ΜΕΛΛΗΝ (Μαλανδρίνο), ελαιόλαδο Πύθιο, Ρακαριό του Σάλωνα, «ΑΓΝΟΣ ΣΑΠΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΔΕΛΦΩΝ».

Από τη Δωρίδα, μεταξύ άλλων, ξεχώρισαν τα «Κοτόπουλα ΚΟΝΤΟΧΡΗΣΤΟΥ» και τα «Πλαστικά Κοτρώνης».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.