Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

4,8 εκατ. ευρώ για προγράμματα προώθησης του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό

Στην έγκριση 10 νέων δικαιούχων για ένταξη στο Πρόγραμμα Προώθησης Οίνων σε αγορές τρίτων χωρών, προχώρησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου.

Τα προγράμματα αυτά, συνολικού προϋπολογισμού 4.800.000 € για την διετία 2017-2018, αφορούν δράσεις προώθησης ελληνικών οίνων ποιότητας (ΠΟΠ/ΠΓΕ/Ποικιλιακών) στις ΗΠΑ, Καναδά, Βραζιλία, Ρωσία, Νορβηγία, Ελβετία, Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Ν. Κορέα και Ιαπωνία. Εντάσσονται δε, στην υλοποίηση από το ΥπΑΑΤ, του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος προώθησης οίνων σε αγορές τρίτων χωρών συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού 16.000.000 € εκ των οποίων τα 12.800.000 € αφορούν δημόσια δαπάνη (κοινοτική και εθνική συμμετοχή) ενώ τα υπόλοιπα, ιδία συμμετοχή των δικαιούχων.

Οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν στη συμμετοχή σε εκθέσεις διεθνούς σημασίας και αναγνωρισιμότητας, στην πραγματοποίηση στοχευμένων γευσιγνωσιών και παρουσιάσεων των ελληνικών οίνων σε επαγγελματίες και καταναλωτές, σε επιχειρηματικά ταξίδια αγοραστών στην χώρα μας με σκοπό την ενημέρωση για τα ελληνικά αμπελοτόπια και την διαδικασία παραγωγής οίνου και τέλος, στην ενημερωτική εκστρατεία με καταχωρήσεις στον έντυπο και παρουσιάσεις στον ηλεκτρονικό τύπο για τους ελληνικούς οίνους ποιότητας.

Με αφορμή την έγκριση νέων δικαιούχων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Β. Αποστόλου δήλωσε τα εξής:

«Σε κάθε περίπτωση, οι προωθητικές αυτές ενέργειες που ενισχύονται από το ΥπΑΑΤ έχουν στόχο την αύξηση τόσο σε όγκο όσο και σε αξία των εξαγωγών μας στις χώρες-στόχους αλλά και την επανατοποθέτηση των ελληνικών οίνων σε υψηλότερα τμήματα των αγορών. 

Με τον τρόπο αυτό, υλοποιείται μια από τις πολιτικές του υπουργείου μας που είναι να προσδώσουμε στο ελληνικό κρασί υψηλότερη προστιθέμενη αξία, γεγονός που θα είναι προς όφελος τόσο του Έλληνα αμπελοκαλλιεργητή και οινοποιού όσο και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.» 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.