Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Περιοδεία του Σταύρου Θεοδωράκη στα χιονισμένα χωριά της Εύβοιας

Περιοδεία στα χιονισμένα χωριά της Εύβοιας πραγματοποιεί από το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης. Συνοδευόμενος από τον βουλευτή Γιώργο Αμυρά συνάντησε τον Δήμαρχο Διρφύων - Μεσσαπίων Γιώργο Ψαθά στις πλαγιές της Δίρφυς όπου τα μηχανήματα προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους. Μαζί τους βρέθηκε και η Ευαγγελία Μιμίκου, εμπειρογνώμονας του τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Ποτάμι. Ο επικεφαλής του Ποταμιού συνομίλησε με τους κατοίκους των χωριών που του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες 10 ημέρες με το χιόνι αλλά και πρωτότυπους τρόπους που βρίσκουν για να κινηθούν...

Σταύρος Θεοδωράκης: Δεν είχα ειδοποιήσει το Δήμαρχο για την ώρα που θα έρθω και τον πέτυχα στο δρόμο στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει και τα τελευταία προβλήματα που υπήρχαν στο οδικό δίκτυο. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι στις περιοχές που υπάρχουν άνθρωποι με λογική και με διάθεση για δουλειά τα προβλήματα αντιμετωπίζονται. Μη δραματοποιούμε τα πράγματα, αντιμετωπίστηκαν στην περιοχή τα προβλήματα σχετικά σύντομα. Τα παράπονα είναι ελάχιστα και αυτό αποδεικνύει ότι αν υπάρχει καλή συνεργασία και αν υπάρχουν 5-6 δραστήριοι άνθρωποι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους τα πράγματα θα είναι καλύτερα. 

Βέβαια υπάρχει η απογοήτευση του κόσμου για τα συνολικότερα ζητήματα που ζούμε αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία που δεν είναι της παρούσης. Το Ποτάμι εδώ και κάποιους μήνες έχει πάρει τα βουνά, το λέμε κυριολεκτικά και το λέμε και σαν σύνθημα, και προσπαθεί να βρει τους ανθρώπους που ζουν εκεί για να δει τα προβλήματά τους και να μας δώσουν και ένα μήνυμα για το πώς θα πρέπει να γίνονται τα πράγματα. Αυτό γιατί πιστεύω ότι όντας κλεισμένοι στην Αθήνα πολλές φορές ξεχνάμε τον προορισμό μας και ο προορισμός μας -εμάς των πολιτικών- είναι ένας: να καλυτερεύσουμε τη ζωή των ανθρώπων, τη ζωή στις μικρές πόλεις, στην επαρχία, στα χωριά.

Να δούμε τις πραγματικές δυνάμεις της χώρας μας γιατί η Ελλάδα παρά τα όσα λένε πολλές φορές και στο εξωτερικό έχει πολλές κρυφές δυνάμεις. Αυτές οι δυνάμεις πρέπει να βγουν μπροστά, πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας, μπορούμε να ζήσουμε, μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Και όταν ερχόμαστε εδώ - σε τέτοια μέρη- παίρνουμε και θάρρος από την αισιοδοξία και τη δύναμη των ανθρώπων.

Γιώργος Ψαθάς, δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων: Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά τον επικεφαλής του Ποταμιού για την παρουσία του εδώ σήμερα, να είναι κοντά στους ανθρώπους που πραγματικά αντιμετώπισαν δυσκολίες αυτό το τετραήμερο. Εμείς κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να φτάσουμε όσο πιο γρήγορα γινόταν στους Στρόπωνες και στη Χιλιαδού γιατί αυτό ήταν πάρα πολύ δύσκολο.

Γιώργος Αμυράς: Εδώ είναι η Ελλάδα που παράγει, η Ελλάδα που δημιουργεί. Είναι η Ελλάδα της αξίας. Γι΄ αυτό εμείς οι Ποταμίσιοι ως πρώτη προτεραιότητα έχουμε αυτούς τους ανθρώπους, και αυτά τα χωριά.

Ευαγγελία Μιμίκου: Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι παντού και πάντα και ενδιαφέρεται για την κάθε άκρη και την κάθε γωνιά της Ελλάδας όπως και όλοι οι Ποταμίσιοι. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εδώ όλοι οι άνθρωποι έχουν μάθει να ζουν με αυτές τις συνθήκες, είναι πάρα πολύ δυνατοί, έχουν μια θετική ενέργεια και αυτό που προέχει για εμάς είναι να τους έχουμε πάντα στο νου μας και όχι να τους θυμόμαστε κάθε φορά που υπάρχει κάποια δυσκολία. Πρέπει να είναι πάντα ο πρώτος στόχος μας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.