Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Από τις 16/12 γνώριζαν οι αρμόδιοι Υπουργοί τα προβλήματα του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού

Με αφορμή την προχθεσινή ταλαιπωρία των επισκεπτών του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, υπενθυμίζουμε ότι στις 16 Δεκεμβρίου 2016, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς έστειλε προς τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Δήμο Παπαδημητρίου και στην Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, στην οποία περιέγραφε εκτενώς μερικά από τα προβλήματα του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.

Κάποια από αυτά επιλύθηκαν, κάποια άλλα όχι. Διαβάστε παρακάτω την επιστολή-καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς:

XKP by Nikolaos Karamanos on Scribd



Το χρονικό της κακοκαιρίας

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι καιρικές συνθήκες τις προηγούμενες ημέρες δεν ήταν οι ιδανικές για την εύρυθμη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, αλλά αντίξοες, με αποτέλεσμα να υπάρχει εκτεταμένη παγοποίηση των αναβατήρων (ανάλογο περιστατικό συνέβη την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 και στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου). 

Χιονοθύελλα στον Παρνασσό (Φωτ. Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού)
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στις 11 Ιανουαρίου 2017 το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού παρέμεινε κλειστό λόγω χιονοθύελλας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά -μεταξύ άλλων- η διοίκηση του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού στο δελτίο τύπου που εξέδωσε τότε "Οι προβλέψεις επαληθεύτηκαν και οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα αντίξοες, οπότε και το χιονοδρομικό μας παρέμεινε κλειστό για το κοινό. Παρόλα αυτά, ομάδες εργασίας κινήθηκαν σε όλο το χιονοδρομικό για να εκτιμήσουν την κατάσταση, ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για την αυριανή λειτουργία.. Η κατάσταση στους δρόμους ήταν τόσο σοβαρή, που το τμήμα του δρόμου από κάτω Φτερόλακα προς Κελλάρια 1750 (Μπακολουκάς), έκλεισε από χιονοστιβάδες."

Κλειστό ήταν και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017, επειδή στην περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού επικρατούσαν αντίξοες καιρικές συνθήκες, με πολύ δυνατούς νοτιοδυτικούς ανέμους και ομίχλη.

Φωτογραφία εισαγωγής άρθρου: Arahovameteo Group

Κείμενο: Νικόλαος Καραμάνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.