Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Στέλιος Φενέκος: Ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει ευθύνη να συγκρατήσει τον ανεγκέφαλο Υπουργό Άμυνας

Ο κ. Καμμένος με το να φοράει συνέχεια στρατιωτικές στολές την είδε "πολεμιστής" (αυτό κι αν χρήζει ψυχολογικής γνωμάτευσης) και μας οδηγεί χωρίς μυαλό σε ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της κρίσης.

Και εξηγώ γιατί:

Όταν ο Υπουργός μαζί με βουλευτές και τον Α/ΓΕΕΘΑ πάνε σε επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στα νησιά ως αντίδραση στις Τουρκικές προκλήσεις, για να δηλώσουν ότι τα νησιά είναι Ελληνικά και πάνω από το κεφάλι τους περνάνε παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο τα Τουρκικά αεροσκάφη, ο επικοινωνιακός συμβολισμός τους πάει περίπατο.

Γιατί ο συμβολισμός των υπερπτήσεων σε εθνικό έδαφος, με τα αεροπλάνα να αδειάζουν τα καυσαέρια τους στο άδειο του το κεφάλι, είναι πολύ ισχυρότερος από αυτόν που προσπάθησε να δείξει με το αφελές πλουμιστό συνονθύλευμα .

Το μόνο που κατάφερε είναι να δεχθεί επισήμως και πασιφανώς τετελεσμένα, και να δώσει μία ακόμη λάθος εικόνα στο διεθνές περιβάλλον, γιατί όλοι θα σκεφθούν ότι αφού γίνεται αυτό με την παρουσία όλων αυτών, τότε υπάρχει σοβαρότατο διμερές πρόβλημα ασφάλειας και επειδή δημιουργείται κλιμάκωση μεταξύ δύο μελών του ΝΑΤΟ, θα κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν ίσες αποστάσεις και να εξομαλύνουν τα πράγματα. 

Η διαμεσολάβησή τους και μόνο με ίσες αποστάσεις ενισχύει τις τουρκικές αιτιάσεις.

Τα στελέχη των Ενόπλων δυνάμεων που βλέπουν αυτό το επικοινωνιακό πανηγύρι, και τις ανερμάτιστες δηλώσεις, ενώ τα Τουρκικά αεροσκάφη πετάνε πάνω από το κεφάλι του γιαλαντζί λεβέντη Υπουργού, που έσκυψε το κεφάλι για να μη του το ξυρίσουν, δημιουργούν λάθος εικόνες στο μυαλό τους και πέφτει το ηθικό τους. 

Το μόνο που θα περίμεναν σε τέτοιο επίπεδο δηλώσεων και συμβολισμού θα ήταν να προσβληθούν τα αεροσκάφη που παραβίασαν κατάφωρα στα μάτια του Υπουργού του Α/ΓΕΕΘΑ και των βουλευτών τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Συνεπώς κύριε επιπόλαιε και επικίνδυνε Κα(η)μμένε, εάν είναι να πας εκεί με τον τρόπο που δήλωσες και πήγες, θα πρέπει να είσαι έτοιμος να το πας μέχρι τέλους. 

Αλλιώς άσε την εξυπνάδα της διπλωματίας να βρει λύσεις και εσύ προετοίμασε τις Ένοπλες Δυνάμεις την Κυβέρνηση και τον λαό με ψυχραιμία για τα χειρότερα.

Το μόνο που κατάφερες είναι να ξεφτιλιστείς, εσύ και οι βουλευτές που καπηλεύονται τζάμπα τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Και καλά εσύ μπορείς να ξεφτιλίζεσαι γιατί το έχεις συνηθίσει, τα παλληκάρια των Ενόπλων Δυνάμεων όμως δεν το αντέχουν.

Ο ρόλος του Α/ΓΕΕΘΑ καθίσταται σήμερα εξαιρετικά κρίσιμος και υπερβαίνει τα αυστηρά στρατιωτικά καθήκοντα, αφού όχι μόνο θα πρέπει να προστατεύσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και το ηθικό τους αλλά και την χώρα ολόκληρη από τον ανεγκέφαλο Υπουργό!

Και πέφτει σε αυτόν το βάρος, γιατί δυστυχώς ο πρωθυπουργός είναι ανίκανος να το κάνει αφού είναι όμηρος των εθνικοσοσιαλιστών και των λαϊκιστών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.