Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Κοινωνία αξιών: Η συνταγματική νομιμότητα θέτει την Κυβέρνηση & όλα τα κόμματα προ των ευθυνών τους

Το ΣτΕ με την απόφασή που έλαβε τήρησε την Συνταγματική νομιμότητα και ελπίζουμε να έβαλε φρένο στην επιχειρούμενη απαξίωση του Συντάγματος και της Δικαιοσύνης. Τέτοιες ιστορικές αποφάσεις αποτελούν σημείο αναφοράς γιατί ενισχύουν τους Δημοκρατικούς θεσμούς, ελέγχουν την νομοθετική και εκτελεστική εξουσία και αποτρέπουν τον αυταρχισμό.

Οι μεθοδεύσεις και οι διαρροές που υπήρξαν, έδειξαν ότι και η δικαιοσύνη είναι ευάλωτη ως θεσμός και θα πρέπει να προστατευθεί και να ενισχυθεί μέσα από Συνταγματικές προβλέψεις, τις οποίες έχουμε προτείνει συγκεκριμένα.

Οφείλουμε επίσης να καυτηριάσουμε τις αμετροεπείς επίσημες δηλώσεις, εν είδη διαγγέλματος, της κυβερνητικής εκπροσώπου κας Γεροβασίλη, οι οποίες εκθέτουν την ίδια και την κυβέρνηση:

– Αμφισβητούν άμεσα τους Δημοκρατικούς θεσμούς προβάλλοντας την κυριαρχία της κυβέρνησης έναντι των θεσμών και του Συντάγματος.

– Η προσπάθεια υπερκέρασης των αποφάσεων του ΣτΕ και ακύρωσης των Συνταγματικών προβλέψεων μέσα από το νομοθετικό έργο, όπως δήλωσε ότι θα επιδιώξει να κάνει η κυβέρνηση, συνιστούν Συνταγματική Εκτροπή.

– Είναι πρόδηλη αδιαφορία της για την διάκριση των εξουσιών, όταν δεν έχει μάθει ακόμη ότι η νομοθετική λειτουργία, δηλαδή η ψήφιση των νομοσχεδίων και των προτάσεων νόμου και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος προς την Κυβέρνηση, αποτελούν τον πυρήνα του κοινοβουλευτικού έργου της Βουλής των Ελλήνων.

Όσον αφορά το θέμα του ΕΣΡ, έχουν ευθύνη η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου, να προτείνουν προσωπικότητες με επιστημονικό κύρος και ακεραιότητα στην εκ του μηδενός επανασύσταση του.

Επίσης οφείλουν να μην επιδιώξουν την χειραγώγησή του, αλλά κυρίως να μην προσφύγουν στην προσφιλή τους πρακτική εκμαυλισμού των θεσμών, προφασιζόμενοι αδυναμία συμφωνίας για λόγους κομματικής σκοπιμότητας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.