Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Πρόταση-βόμβα των εργαζομένων της "Αλουμίνιον της Ελλάδος" στον Σταύρο Θεοδωράκη

Στο εργοστάσιο παραγωγής αλουμίνας βρέθηκαν ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Γιώργος Μαυρωτάς την περασμένη Πέμπτη. Εκεί συνάντησαν τους εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας και συνομίλησαν μαζί τους για τις εργασιακές συνθήκες, τη σχέση τους με την εταιρεία αλλά και τη βιωσιμότητά της. 

Ενημέρωσαν τον επικεφαλής του Ποταμιού και τον βουλευτή Αττικής για την αγωνία τους, όπως είπαν και οι ίδιοι, για τα επερχόμενα μέτρα της κυβέρνησης στα εργασιακά και πόσο ξεχασμένοι νιώθουν από την Πολιτεία. 

Η κουβέντα «άναψε» όταν έθεσαν μια μεταρρυθμιστική πρόταση που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγουμένων δεν θα μπορούσαν ποτέ να σκεφτούν, όχι μόνο από ιδεοληψία αλλά και γιατί δεν έχουν μάθει ποτέ να συζητούν επί της ουσίας και να ακούν την κοινωνία, παρά μόνο να επιδίδονται σε βερμπαλιστικές κορώνες. 

Οι πραγματικά εργαζόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα να μην βγαίνουν νωρίτερα στη σύνταξη, να βγαίνουν όπως όλοι οι άλλοι, αλλά σταδιακά μετά από κάποια χρόνια να μειώνονται οι ώρες εργασίας τους κάθε χρόνο, έτσι ώστε να αντέξουν οι ίδιοι, να αντέξει η εταιρεία και να αντέξει και η χώρα. Μία πρόταση που μέχρι τώρα κανείς δεν της έδωσε σημασία από τους γνωστούς εργατοπατέρες-πολιτικούς, νυν βουλευτές και υπουργούς. 

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας στα Άσπρα Σπίτια έδειξαν και το κοινωνικό τους πρόσωπο, αυτό που η Πολιτεία έχει ξεχάσει προ πολλού. Έχουν δημιουργήσει, όπως είπαν, έναν κινηματογράφο με δωρεάν προβολές για τους συντοπίτες τους, θέλουν να επαναλειτουργήσουν τις τοπικές κατασκηνώσεις. Κι ας τους έχει πάρει η Πολιτεία γιατρούς και υπηρεσίες βάζοντάς τους να κάνουν χιλιόμετρα για ένα χαρτί…

Νωρίτερα, το κλιμάκιο του Ποταμιού συναντήθηκε με τη Διοίκηση του εργοστασίου και συγκεκριμένα με τους: Πρόεδρο Σπύρο Κασδά, Διευθύνων Σύμβουλο και Διευθυντή του Εργοστασίου Δημήτρη Στεφανίδη, Διευθυντή Ανθρωπίνου Δυναμικού & Αναπληρωτή Διευθυντή Εργοστασίου Γιώργο Γεωργαλά και Υπεύθυνο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Γιάννη Καραβά. Τον επικεφαλής του Ποταμιού και τον Βουλευτή Αττικής Γιώργο Μαυρωτά συνόδευσαν τα στελέχη του κινήματος στην περιοχή, Δημήτρης Μπάκας, Πάρις Βιλιώτης και Ματθαίος Γκιώνας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.