Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στους δημάρχους Θηβαίων και Λεβαδέων

Στη Θήβα και στη Λιβαδειά βρέθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης την περασμένη Πέμπτη. Στα πλαίσια της περιοδείας συναντήθηκε με τους δημάρχους των δύο πόλεων με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις κυρίως για το θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Η δήμαρχος Λεβαδέων, κα Γιώτα Πούλου, δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης:

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Θεοδωράκη που στην περιοδεία που έκανε θεσμικά επισκέφθηκε τον Δήμο και εμένα προσωπικά. Ανταλλάξαμε απόψεις γύρω από τα θέματα της Αυτοδιοίκησης, του 1ου βαθμού της Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λεβαδέων. Είναι τιμή μας που ο κ. Θεοδωράκης μας επισκέφθηκε και συζητήσαμε αναλυτικά αυτά τα θέματα και πιστεύω ότι είναι μία απαρχή για συνεργασία μελλοντική κι ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την έκβαση της συζήτησης, σας καλωσορίζω κ. Θεοδωράκη στην πόλη μας και η Λιβαδειά είναι οπωσδήποτε μια πόλη ανοιχτή στο διάλογο για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων που διανύουμε αυτό το διάστημα.


Αντίστοιχα, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε:

Είναι υποχρέωσή μου αλλά και χαρά, όταν επισκέπτομαι μία πόλη να συναντώ τον άρχοντα της πόλης, αυτόν που έχει την ευθύνη της. Άρα έπρεπε να γίνει αυτή η συνάντηση, πόσο μάλλον όταν από παντού παίρνω πληροφορίες ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που ανεξαρτήτως -και δεν θέλω να το κρύψω- από κάποιες πολιτικές διαφορές, είναι ένας άνθρωπος ανοιχτών οριζόντων και με σχέδιο για την πόλη της Λιβαδειάς. Συζητήσαμε, λοιπόν, για τα προβλήματα της πόλης κι εμείς όσο μπορούμε, με τη δύναμη που έχουμε, θα συμπαρασταθούμε στην επίλυσή τους. Πόσο μάλλον, όταν πιστεύουμε ότι για να αλλάξει ρότα η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσουμε πάρα πολύ το ρόλο των τοπικών αρχών, το ρόλο της δημαρχίας. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τη φιλοξενία και την υποδοχή και με την επόμενη ευκαιρία θα είμαστε εδώ να ξαναπούμε περισσότερα.

Με τον δήμαρχο Θηβαίων, Σπύρο Νικολάου, συναντήθηκαν στο δημαρχείο της πόλης και, μετά τις απαραίτητες συστάσεις, έκαναν μια βόλτα στον πεζόδρομο ο οποίος έσφυζε από ζωή λόγω του πανηγυριού της Θήβας που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες. Συνομίλησαν με πολίτες, είδαν τους παραδοσιακούς χορούς από μαθητές στην πλατεία της πόλης και φυσικά δοκίμασαν το παραδοσιακό έδεσμα της περιοχής, σουβλιστή γουρουνοπούλα.



Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευε ο βουλευτής Αττικής Γιώργος Μαυρωτάς αλλά και τα στελέχη του κινήματος στην περιοχή, Δημήτρης Μπάκας, Πάρις Βιλιώτης και Ματθαίος Γκιώνας.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.