Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ημερίδα παρουσίασης του Bitcoin και της τεχνολογίας Blockchain

Η ομάδα εργασίας της ΕΕΛ/ΛΑΚ για το Ανοικτό Λογισμικό και η ελληνική κοινότητα του bitcoin, σε συνεργασία με το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas, και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων – INNOVATHENS, σας καλούν στις 12/02/2016 στις 18:00 σε μια ημερίδα παρουσίασης του bitcoin και της τεχνολογίας blockchain. 

Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα και οι προκλήσεις αξιοποίησης της χρήσης του bitcoin και της τεχνολογίας του blockchain, από τις επιχειρήσεις. Παράλληλα θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες που παρέχει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης σε καινοτόμες και εξωστρεφείς επιχειρήσεις, με στόχο τη διεθνοποίησή τους, την πρόσβαση στη χρηματοδότηση και τη διαχείριση της καινοτομίας. 

Το Bitcoin είναι ένα συναινετικό δίκτυο που παρέχει τη δυνατότητα ενός νέου συστήματος πληρωμών και μιας εντελώς ψηφιακής μορφής χρημάτων. Είναι το πρώτο αποκεντρωμένο δίκτυο πληρωμής μεταξύ ομότιμων (peer-to-peer) που λειτουργεί από τους χρήστες του χωρίς κεντρική αρχή ή μεσάζοντες. Από τη σκοπιά του χρήστη, το Bitcoin είναι λίγο πολύ σαν τα μετρητά χρήματα του Διαδικτύου. Το Bitcoin μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως το πιο περίφημο λογιστικό σύστημα τριπλής καταχώρησης που υπάρχει.

Τα πλεονεκτήματα χρήσης του Bitcoin συμπεριλαμβάνουν ελευθερία πληρωμών, πολύ χαμηλά τέλη, πολύ λιγότερους κίνδυνους για τις επιχειρήσεις που τα δέχονται, και μεγαλύτερη ασφάλεια και έλεγχο των συναλλαγών. Στο παρασκήνιο, το δίκτυο Bitcoin μοιράζεται ένα δημόσιο λογιστικό βιβλίο (ledger) που ονομάζεται "blockchain" (αλυσίδα των μπλοκ). 

Αυτό το βιβλίο περιέχει κάθε συναλλαγή που έχει ποτέ επεξεργαστεί από το δίκτυο, επιτρέποντας στον υπολογιστή του χρήστη να εξακριβώνει την εγκυρότητα της κάθε συναλλαγής. Η αυθεντικότητα της κάθε συναλλαγής προστατεύεται από ψηφιακές υπογραφές που αντιστοιχούν στις διευθύνσεις αποστολής, επιτρέποντας σε όλους τους χρήστες να έχουν πλήρη έλεγχο της συναλλαγής. Η εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας παρουσιάζει νέες σημαντικές δυνατότητες για τις επιχειρήσεις 

Για παράδειγμα, επιτρέπει την τελική εκκαθάριση διαβιβαζομένων ποσών μέσα σε λίγα λεπτά αντί για ημέρες. Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τις εταιρείες να διαχειρίζονται τη ροή των εμπορευμάτων και των σχετικών πληρωμών ή και να επιτρέπει στους κατασκευαστές να μοιράζονται τα αρχεία καταγραφής της παραγωγής τους με τους OEM και τις ρυθμιστικές αρχές έτσι ώστε να μειώσουν τις ανακλήσεις προϊόντων.

Το  πρόγραμμα της εκδήλωσης:


  • Παρουσίαση του ΕΕΝ (Γεωργία Τζένου, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Συντονίστρια Enterprise Europe Network-Hellas)
  • Εισαγωγή στο bitcoin και το blockchain (Γιώργος Παπαγεωργίου)
  • Παρουσίαση της Ελληνικής κοινότητας Bitcoin
  • Περιπτώσεις χρήσης του Bitcoin και Blockchain (Κωνσταντίνος Καρασάββας)
  • M2M service trading with Bitcoin
  • Γιατί και πως να δεχτώ Bitcoin στην επιχείρηση μου (Γιώργος Παπαγεωργίου)
  • Πως τρέχω ένα full node (πλήρη κόμβο) για να στηρίξω το δίκτυο bitcoin

Η συμμετοχή στο στην ημερίδα για το bitcoin είναι ελεύθερη και μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

Info
Ημέρα: Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016
Ώρα: 18:00
Χώρος Διεξαγωγής: Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, κτίριο: Αεριοφυλάκιο 2, χάρτης)

Πρόσβαση:
Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός»
Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»
Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο»

Για το Enterprise Europe Network-Hellas
Tο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, ελληνικός κόμβος του παγκόσμιου δικτύου Enterprise Europe Network (www.enterprise-hellas.gr, http://een.ec.europa.eu), παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης σε επιχειρήσεις με εξωστρεφή και καινοτόμο προσανατολισμό, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους. 

To δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas, το οποίο λειτουργεί από το 2008, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελείται από 12 οργανισμούς (ερευνητικοί και τεχνολογικοί οργανισμοί, σύνδεσμοι επιχειρήσεων, επιμελητήρια, αναπτυξιακή εταιρεία), κατανεμημένους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι διευκολύνουν την πρόσβαση των επιχειρήσεων σε νέες αγορές, την πρόσβαση σε ιδιωτική και δημόσια χρηματοδότηση, τη μεταφορά τεχνολογίας, τη διαχείριση της καινοτομίας, την ευθυγράμμιση με ευρωπαϊκές πολιτικές και τη συμμετοχή των εταιρειών σε διαβουλεύσεις για νέες πολιτικές πρωτοβουλίες. 

Το δίκτυο διερευνά ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε περισσότερες από 60 χώρες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Συνεργάζεται με πληθώρα εθνικών οργανισμών για την υποστήριξη των επιχειρήσεων.

Για την ΕΕΛ/ΛΑΚ
H μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (http://eellak.gr/, ΕΕΛ/ΛΑΚ) ιδρύθηκε το 2008 από 25 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Τεχνολογικά Ιδρύματα. Η ΕΕΛ/ΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην προώθηση και ανάπτυξη του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα λειτουργεί ως κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Εκπροσωπεί τα Creative Commons, είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA, του FAB LAB ATHENS (http://fablabathens.gr/) και μέλος του Open Government Partnership (OGP) Network.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.