Pages

Pages

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Φωκίδα

Ιδιαίτερα επιτυχημένη κρίνεται η 3ήμερη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιαννάκη Ομήρου στην Άμφισσα, τους Δελφούς και το Γαλαξίδι ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας κ. Μίχου.

Η επίσκεψη έγινε σε πολύ φιλόξενο και συγκινησιακά φορτισμένο  κλίμα που αντανακλά τα συναισθήματα αγάπης, συμπαράστασης και αλληλοϋποστήριξης Ελλαδιτών και Κυπρίων στην ιδιαίτερα δύσκολη παρούσα συγκυρία για το λαό μας στις δύο χώρες και διεθνώς. 

Η επίσκεψη έδωσε την ευκαιρία στον Υψηλό Προσκεκλημένο μας και  στην εκλεκτή ακολουθία του για ανταλλαγές απόψεων με την Π.Ε Φωκίδας, χρήσιμες και μελλοντικά αμοιβαία επωφελείς, πρώτα για τη σύσφιγξη των σχέσεων Ελλάδας –Κύπρου και ύστερα για την ανάπτυξη: πολιτική, οικονομική, τουριστική, εμπορική και πολιτιστική Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Κύπρου.

Το προσεκτικά ετοιμασμένο από την Περιφερειακή Ενότητα  πρόγραμμα επίσκεψης-φιλοξενίας, ουσιαστικά ξεκίνησε με την εκδήλωση του Σαββάτου 29.11.2015 που ο καθηγητής από την Κύπρο του Ε.Κ.Π.Α. κ. Ανδρέας Βοσκός μίλησε για το Κυπριακό και την ιστορική πορεία του Κυπριακού Ελληνισμού στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, καλεσμένος από την Εταιρεία Φωκικών Μελετών.

Η κύρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο αμφιθέατρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών το βράδυ της Κυριακής 30.11.2015 παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη, των Δημάρχων Δελφών και Δωρίδας, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους κόσμου. 

Την εκδήλωση άνοιξε ο εκπαιδευτικός Γιάννης Κολιαβάς που παρουσίασε σύντομα και διαχρονικά τις σχέσεις –ανταλλαγές του τόπου μας με τη Μεγαλόνησο Κύπρο. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Περιφερειάρχης κ. Μπακογιάννης καλωσορίζοντας τον Κύπριο Πρόεδρο και ευχόμενος ό,τι καλύτερο για την επίλυση του εθνικού προβλήματος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.