Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία τα Παναγρίνεια

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΩΝ, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου (Κ.Ε.Δ.Α.), η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου (Γ.Ε.Α.), η Ιστορική & Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και ο Μουσικός Σύλλογος Αγρινίου «ΟΡΦΕΥΣ» συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, το  Λαϊκό Αγώνα Δρόμου και Ποδηλασίας, με την ονομασία «Τρέχω-Βαδίζω-Ποδηλατώ, στους δρόμους της πόλης μου», την Κυριακή 04 Οκτωβρίου 2015 στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.

Οι αγώνες είχαν μη συναγωνιστικό χαρακτήρα, επειδή ο κύριος σκοπός της διοργάνωσης ήταν η συμμετοχή, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αγγίζοντας τις 1000 συμμετοχές.

Σε όλους τους τερματίζοντες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια ενώ ο δήμαρχος Αγρινίου και πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παπαναστασίου φανερά ικανοποιημένος από την επιτυχημένη διοργάνωση  των 4ήμερων εκδηλώσεων «ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΩΝ»  ανέφερε «Άνθρωποι και ιστορία, παράδοση, τοπία, ήθη ,έθιμα και δρώμενα έδεσαν σε μια αλυσίδα αξιών και δραστηριοτήτων και γέννησαν τα «ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΑ 2015». 

Εκδηλώσεις που θα γίνουν θεσμός, αφού αναδείχθηκαν από την τοπική κοινωνία και υλοποιούνται με ευρύτερη κοινωνική ζύμωση συναίνεση και συνεργασία. Εκδηλώσεις που αναδεικνύουν τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου αλλά και εκδηλώσεις σύγχρονες, για όλες τις ηλικίες».


Οι εν λόγω εκδηλώσεις έλαβαν χώρα από τις 2 έως και τις 5 Οκτωβρίου 2015. Ειδικότερα, σε αυτές πραγματοποιήθηκαν επίσης  έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, παρουσίαση παραδοσιακών και σύγχρονων χορών, επίσκεψη-ξενάγηση σε αρχαιολογικούς χώρους, αγώνες σκακιού, επίδειξη τοξοβολίας, συνάντηση χορωδιών, εκδήλωση για την ιστορία και την προοπτική του Αγρινίου, καθώς και θεατρική παράσταση για πρώτη φορά στον αύλειο χώρο των Καπναποθηκών Παπαπέτρου. 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στόχευε στην ανάδειξη της ταυτότητας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, συμβάλλοντας στην τουριστική προβολή τους και κατά συνέπεια στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη τους, μέσα από τη μαζική και ελεύθερη συμμετοχή όλων των πολιτών στις εκδηλώσεις του. 

Να υπενθυμίσουμε ότι τα «ΠΑΝΑΓΡΙΝΕΙΑ» πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Κοινοτικού Προγράμματος της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων Δυτικής Ελλάδας (I.C.E. Innovation, Culture and Creativity for a new Economy) για την ανάδειξη Καινοτόμων Ιδεών τουριστικού ενδιαφέροντος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.