Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Οι νέοι λέμε: όχι στο όχι, ναι στην Ευρώπη - ναι στην ζωντανή Ελλάδα

Γράφει η Μαρία Λ. Παπαλουκά 
Φοιτήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΟΠΑ
Πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ΔΗΜ.Τ.Ο. Λιβαδειάς

«Από ‘μας θα εξαρτηθεί το τελικό αποτέλεσμα, από ‘μας θα εξαρτηθεί ο  παράδεισος ή η κόλαση που θα χτίσουμε. Η μοίρα μας βρίσκεται στα χέρια μας.»
Οδυσσέας Ελύτης.

Ήδη από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας η χώρα διανύει στιγμές «ώρας μηδέν». Κι αυτό δεν λέγεται για να κινδυνολογήσω αλλά γιατί το ζούμε στην καθημερινότητά μας. Μέσα σε λίγες μέρες, λίγες ώρες με την πρωτόγνωρη απόφαση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την στήριξη βεβαίως του κόμματος της Χ.Α., για Δημοψήφισμα, με ψευδεπίγραφο και ασαφές ερώτημα για μια συμφωνία που ήδη έχει αποσυρθεί, έθεσαν σε κίνδυνο την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, το μέλλον της γενιάς μας και των επόμενων γενεών.

Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση συνεπείς στις προεκλογικές δηλώσεις τους, ας θυμηθούμε χαρακτηριστικά τον κο Λαφαζάνη και τον ίδιο τον κον Τσίπρα να μας λένε "Δεν είναι φετίχ το νόμισμα." ή τον κο Τόλιο που μιλούσε για "Συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ.", και ασυνεπείς στις προεκλογικές δεσμεύσεις τους στο πολύκροτο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης των 11 δις ευρώ, για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, επαναφορά της 13ης σύνταξης, κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και άλλα  πολλά, εγκλώβισαν μέσα σε πέντε μόλις μήνες τη χώρα στην εθνική καταστροφή, στην εθνική ρήξη και τον διχασμό. Κι όλα αυτά για να διατηρήσουν την κομματική συνοχή τους, αγκιστρωμένοι στις ιδεοληψίες τους, φέρνοντας την χώρα στον γκρεμό.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή καλούμαστε να συμμετάσχουμε σ’ ένα άνευ ουσίας δημοψήφισμα, το οποίο όπως διατυπώθηκε και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 28/6/2015 μιλά για μια ανύπαρκτη συμφωνία - της 25/6/2015 - διότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υπάρχει συμφωνία λόγω της μονομερούς απόφασης των ελληνικών αρχών να εγκαταλείψουν τη διαδικασία το βράδυ της 26ης Ιουνίου 2015. 

Συνεπώς προτάσσοντας την κοινή λογική, η κοινή λογική μεταθέτει το ερώτημα σε άλλη βάση, το οποίο είναι και το πραγματικό: Ναι ή Όχι στο Ευρώ, ναι ή όχι στην Ευρώπη; Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα της Κυβέρνησης, το οποίο πλέον και μονομερώς στελέχη ή ψηφοφόροι τους με δηλώσεις τους αποδέχονται, και που οι ίδιοι φοβούνται να θέσουν στο λαό γιατί είναι γνωστό ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου πήραν εντολή για διαπραγμάτευση εντός της ευρωζώνης κ υλοποίηση του προγράμματός τους εντός ευρώ. 

Μετά από πέντε μήνες ταξιδιών αναψυχής στην Ευρώπη με χρήματα του ελληνικού φορολογούμενου λαού απέτυχαν παταγωδώς στους στόχους τους και εν μια νυκτί μεταθέτουν τα βάρη της απόφασης, ρίπτουν το μπαλάκι τον ευθυνών, στο σύνολο του ελληνικού λαού. Μια κίνηση που μόνο διχάζει χωρίζοντας την Ελλάδα στα στρατόπεδα του «ΝΑΙ» και του «ΟΧΙ», πολώνοντας το κλίμα σε μια κοινωνία που ήδη έχει περάσει πολλά.

Μια κίνηση αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική διότι, πλην των προηγουμένων, έφερε «τούμπα» το άρθρο 44 του Συντάγματος όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής και τον λόγο ενός δημοψηφίσματος - συνοπτικά αναφέρω ότι το δημοψήφισμα το καλεί ο ΠτΔ και όχι ο ΠΘ, δεν αφορά δημοσιονομικά θέματα, αλλά ψηφισμένα νομοσχέδια για σοβαρά κοινωνικά θέματα - και όλα αυτά για να αποποιηθούν των ευθυνών τους πετώντας παράλληλα, στο όνομα της δήθεν δημοκρατίας τους και του ψευτοδιλήμματος τους 110 δις (τόσο θα κοστίσει η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος), στα μη ισοσκελισμένα  έξοδα - έσοδα της  χώρας.  

«Η Ευρώπη με το ελληνικό της όνομα της είναι οικείος χώρος…», είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν υπέγραφε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσουμε καθώς βασικό σημείο για μια ελεύθερη και εθνικά κυρίαρχη χώρα είναι οι σύμμαχοί της και οι φίλοι της, κάτι που διαφαίνεται και στην διόλου άδολη πρόσφατη θέση της Τουρκίας  ως καλής γείτονα χώρας - όταν δεν παραβιάζει τον εναέριο χώρο και ύδατα της χώρας μας - η οποία είναι πρόθυμη να βοηθήσει με την προσφορά 1,6 δις ευρώ άτοκα για την αγορά του χρέους μας.  

Αφήνοντας πίσω καθένας μας  την κομματική του ταυτότητα, ως νέοι και απλοί πολίτες της γενιάς μας, την Κυριακή 5 Ιουλίου βγαίνουμε μπροστά, συμμετέχουμε στο Δημοψήφισμα και επιτρέπουμε στην ελληνική ψυχή μας να ψηφίσει ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο Ευρώ, Ναι στην ζωντανή Ελλάδα. Την Κυριακή ας στείλουμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στο ΟΧΙ, ένα ηχηρό ΟΧΙ στον εθνικό διχασμό. Οι νέοι λέμε ΝΑΙ, θα είμαστε παρόντες για τη μάχη της γενιάς μας. 

Πεποίθηση μου είναι ότι ως Έλληνες έχουμε μάθει να δίνουμε τη μάχη μέχρι τέλους, την Κυριακή λοιπόν όλη η Ελλάδα εγγυάται, διατηρεί και ανανεώνει ξανά την Ευρωπαϊκή της ταυτότητα. Την Κυριακή ενώνουμε τις δυνάμεις μας, κωφεύοντας στο τραγούδι των «σειρήνων» των δυνάμεων του διχασμού και των μεγάλων υποσχέσεων, και οδηγούμε με τη ψήφο μας τη χώρα στο αύριο, στο Ευρωπαϊκό της αύριο. Αυτό άλλωστε, δυστυχώς,  είναι το πραγματικό διακύβευμα της γενιά μας, αν θα γίνουμε Σοβιέτ, Αργεντινή, Ουγκάντα ή θα παραμείνουμε εκεί όπου ανήκουμε, στη Δύση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.