Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου-Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών “Antonio Vivaldi”

 
Το 19ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρπενησίου και ο 13ος Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών “Antonio Vivaldi”, αποτελούν μέρος ενός σημαντικού θεσμού στον χώρο της χορωδιακής μουσικής που έχει αναπτυχθεί στον τόπο μας.

Κατά τη διάρκεια του, το Καρπενήσι γίνεται πόλος έλξης, για περισσότερους από 1000 φίλους της χορωδιακής τέχνης. Το Φεστιβάλ και ο Διαγωνισμός διοργανώνονται από το 1988, από το Μουσικό Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου “Antonio Vivaldi”. Καλλιτεχνικός διευθυντής και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είναι ο καθηγητής Γιώργος Ξενάκης, ενώ αυτό το χρόνο οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με τον Δήμο Καρπενησίου. Το επόμενο Φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί για τις 23 – 27 Ιουνίου 2016. 

Χαιρετισμός από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Γιώργο Ξενάκη

Όλα αυτά τα χρόνια σκοπός μας είναι να προωθήσουμε τη χορωδιακή τέχνη και να φέρουμε κοντά ετερογενείς κουλτούρες και πολιτισμούς από διάφορα μέρη του κόσμου. Ως καλλιτεχνικός διευθυντής των Χορωδιακών δρώμενων και γνωρίζοντας την ποιότητα των συμμετεχουσών χορωδιών, ανυπομονώ για τις εμφανίσεις και την ευγενή άμιλλα κατά την διάρκεια του Διαγωνισμού. Ευχαριστώ πολύ την οργανωτική και την καλλιτεχνική επιτροπή του φεστιβάλ, το Δήμο Καρπενησίου, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας, καθώς επίσης και τις συμμετέχουσες χορωδίες.

Χαιρετισμός από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στηρίζει ένα μακρόβιο και συνάμα πολύ ξεχωριστό για τον τόπο μας θεσμό. Η χορωδιακή τέχνη αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του μουσικού πολιτισμού και είμαστε πολύ περήφανοι που το Καρπενήσι φιλοξενεί με συνέπεια από το 1988 το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ και το Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών που διοργανώνει ο Μουσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου “Antonio Vivaldi”. Εύχομαι καλή επιτυχία στη διοργάνωση, καλή επιτυχία στις συμμετέχουσες στο διαγωνισμό χορωδίες και ευχάριστη διαμονή σε όλους τους επισκέπτες μας.

Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Αριστείδη Τασιού

Με μεγάλη χαρά φιλοξενούμε και φέτος στον τόπο μας ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που καθιστά την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας και αυτό το καλοκαίρι κέντρο της χορωδιακής τέχνης στην Ελλάδα. Με σημαντικές χορωδίες από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ και ο Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιών Antonio Vivaldi, αποτελούν μία μεγάλη διοργάνωση που η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας αγκαλιάζει και στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις.

Χαιρετισμός Δημάρχου Καρπενησίου Νίκου Σουλιώτη

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζουμε στο 19o Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ και στον 13ο Διεθνή Διαγωνισμό Χορωδιών Antonio Vivaldi. Χορωδίες από όλο τον κόσμο πλημμυρίζουν με χρώμα, μελωδίες και μουσική κάθε χρόνο την πόλη μας. Η σημασία της μουσικής παιδείας έχει από αρχαιοτάτων χρόνων αναγνωριστεί. Δεν είναι τυχαίο ότι στην Αρχαία Ελλάδα ο καλλιεργημένος άνθρωπος λεγόταν «μουσικός ανήρ», ενώ στην κλασσική Ελλάδα η μουσική συμπεριλαμβάνεται στην εκπαίδευση των παιδιών. Διαχρονικά σήμερα η μουσική γαληνεύει την ψυχή μας και ομορφαίνει την καθημερινότητά μας. Για το λόγο αυτό σύμφωνα με τον Πλάτωνα «η εκπαίδευση στη μουσική είναι ανάγκη επιτακτική, γιατί περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο ο ρυθμός και η αρμονία επηρεάζουν το ενδότερο κομμάτι του εαυτού μας και ο καθένας από εμάς θα πρέπει να ξέρει πώς να το χαλιναγωγήσει».

Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.