Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Στη Φωκίδα το προπαγκόσμιο κύπελλο και το πανελλήνιο πρωτάθλημα αλεξιπτώτου πλαγιάς

Η Αερολέσχη Φωκίδας & Στερεάς Ελλάδας (ΑΦΩΣΤΕΛ), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και τους Δήμου Δελφών και Δωρίδος, διοργανώνει το Προγκόσμιο Κύπελλο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στην Αγία Ευθυμία και το Μαλανδρίνο από το Σάββατο 20 Ιουνίου ως το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015.

Η αερολέσχη αλεξιπτώτου πλαγιάς ΑΦΩΣΤΕΛ, από το 2007 που ιδρύθηκε, προσπαθεί να αναδείξει το αλεξίπτωτο πλαγιάς στη Φωκίδα, έχοντας συνδιοργανώσει με την Νομαρχία πρωταθλήματα προσγείωσης ακριβείας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ολοένα και περισσότεροι πιλότοι να έρχονται όλο το χρόνο κάθε Σαββατοκύριακο, που ο καιρός επιτρέπει, στην περιοχή μας για να πετάξουν.

Ιδιαίτερα μετά την έναρξη πτήσεων από την Αγ. Τριάδα λίγο πάνω από το χωριό της Αγ.Ευθυμίας. Τα τελευταία χρόνια βλέπει με χαρά μέλη της να διακρίνονται σε πανελλήνια πρωταθλήματα και κύπελλα, κατακτώντας για δύο συνεχόμενα τη πρωτιά στο πρωτάθλημα και τα κύπελλα, όπως και τη 1 η και 3 η θέση ταυτόχρονα στο τελευταίο κύπελλο που διεξήχθη στα Καλάβρυτα το Σεπτέμβρη του 2013.

Επίσης, αθλητής της έχει καταλάβει σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, για πρώτη φορά από το 1992 που συμμετέχει η εθνική μας ομάδα σε αυτά, θέσεις ανάμεσα στους 50 πρώτους. Την 36η στο πανευρωπαϊκό το 2010 στην Αυστρία και την 27 η στο παγκόσμιο του 2011 στην Ισπανία.

Μετά από τη διαπίστωση ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού βορρά διοργανώνουν τα εβδομαδιαία πρωταθλήματά τους σε χώρες της Μεσογείου, μιας και εκεί ο καιρός είναι ιδανικός για κάτι τέτοιο, η αερολέσχη μας προσπάθησε να δημιουργήσει μια κατάλληλη απογείωση, που να μπορούν να χωρέσουν και να απογειωθούν ταυτόχρονα 150 πιλότοι, που είναι το ανώτατο όριο αλλά και ο συνήθης αριθμός συμμετοχών, συμβάλλοντας έτσι στην τουριστική αναβάθμιση και προβολή της Φωκίδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.