Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του φαινομένου του καταρροϊκού πυρετού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Σύσκεψη για την αποτελεσµατικότερη αντιµετώπιση του φαινοµένου του καταρροϊκού πυρετού, που προσβάλει τα αιγοπρόβατα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, πραγµατοποιήθηκε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, µε πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη και µε τη συµµετοχή του Θεµατικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονοµίας & Κτηνιατρικής κ. Γιώργου Κελαϊδίτη, εκπροσώπων των κτηνοτρόφων από όλη την Περιφέρεια καθώς και στελεχών των ∆ιευθύνσεων Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής. 

Ο Περιφερειάρχης σηµείωσε ότι από τα µέσα Ιουλίου, όποτε και το φαινόµενο του καταρροϊκού πυρετού εµφανίστηκε στην περιφέρεια, οι ∆ιευθύνσεις Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής µε συνεχή ενηµέρωση στον τύπο αλλά και στους κτηνοτρόφους, έδιναν οδηγίες πρόληψης και προστασίας των ζώων. 

Απευθυνόµενος στους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων τόνισε ότι προκειµένου να γίνει αντιληπτό το µέγεθος της επέκτασης της νόσου οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να δηλώνουν άµεσα στις κτηνιατρικές αρχές κάθε πιθανό κρούσµα που παρατηρούν στο κοπάδι τους. Αντιλαµβάνεται ότι ορισµένες από τις οδηγίες που πέπει να εφαρµόσουν οι κτηνοτρόφοι είναι δύσκολα εφαρµόσιµες, όµως σε περιόδους κρίσης θα πρέπει οι κτηνοτρόφοι να καταφύγουν στην εφαρµογή των µέτρων ώστε να σώσουν το ζωικό τους κεφάλαιο.

Από την πλευρά της η Περιφέρεια θα πάρει όλα τα δυνατά µέτρα για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου από τον καταρροϊκό πληθυσµό.

Για τον σκοπό αυτό έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να µεριµνήσουν για τον ψεκασµό των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που έχουν προσβληθεί από τον καταρροϊκό πυρετό καθώς και των µονάδων που βρίσκονται περιµετρικά σ ΄αυτές, για την καταπολέµηση του εντόµου που µεταδίδει την νόσο και παράλληλα στην εκπαίδευση των κτηνοτρόφων στη σωστή χρήση των απαραίτητων εντοµοκτόνων για µελλοντικούς ψεκασµούς των κτηνοτροφικών µονάδων από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους. 

Επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας δεσµεύτηκε να επικοινωνήσει µε τον αρµόδιο υπουργό ζητώντας να υπάρξει µέριµνα ώστε οι κτηνοτρόφοι που θα προβούν σε αγορά εντοµοκτόνων και εντοµοαπωθητικών, να αποζηµιωθούν βάση των τιµολογίων, που θα προσκοµίσουν και βάση του ζωικού τους κεφαλαίου. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.