Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Δωρική Αδελφότητα: Τοποθέτηση διοδίων στον οδικό άξονα που ενώνει την Λαμία με την Άμφισσα

Η Δωρική Αδελφότητα έστειλε την παρακάτω επιστολή στο Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, με θέμα: "Τοποθέτηση διοδίων στον οδικό άξονα που ενώνει την Λαμία με την Άμφισσα".

Ενώνουμε και εμείς την φωνή μας μαζί με τους άλλους φορείς και εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την υπόθεση των διοδίων που έχει εξελιχθεί σε μέγγενη για την περιοχή μας και όλη την Ελλάδα. 

Ειδικότερα αναφερόμαστε στην τοποθέτηση διοδίων στον οδικό άξονα που ενώνει την Λαμία με την Άμφισσα, όπου κανένας ιδιώτης εργολάβος δεν έχει καταβάλει ούτε ένα ευρώ για την κατασκευή και συντήρηση του. 

Αντιθέτως, ο δρόμος ολοκληρώθηκε πριν από 50 χρόνια με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου και συντηρείται επίσης με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Η Δωρική Αδελφότητα θα ελέγξει διεξοδικά την νομιμότητα των διαδικασιών, ενώπιον κάθε αρμόδιου φορέα, για να σταματήσει επιτέλους αυτή η εκμετάλλευση που αντιβαίνει στην κοινή λογική και πλήττει το συμφέρον των πολιτών. 

Ας μην ξεχνάμε ότι στο κομμάτι αυτό του εθνικού οδικού άξονα, υπάρχουν πολιτιστικά μνημεία παγκόσμιου ενδιαφέροντος και προσέλευσης: 

  • Του Αθανασίου Διάκου στην Αλαμάνα και 
  • Του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.
  • Του Οδυσσέα Ανδρούτσου 
  • Tο Χάνι της Γραβιάς  
  • Η Πυρα του Ηρακλέους κλπ. (ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ)

Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην υπέρμετρη επιβάρυνση κατά τη διέλευση μέσω οδικών αρτηριών, ειδικά σε μία τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον Έλληνα πολίτη. η οποία εν προκειμένω κατατείνει στην αισχροκέρδεια, δεδομένου άλλωστε ότι το υφιστάμενο προϋπολογιστικό κονδύλιο για τη συντήρηση του άξονα Λαμίας-Άμφισσας ήταν και εξακολουθεί να είναι και με το παραπάνω επαρκές

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.