Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Διάσωση ζαρκαδιού στο φράγμα του Μόρνου

Το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Σεπτεμβρίου η 7η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) κλήθηκε να συμβάλλει για τον απεγκλωβισμό ζαρκαδιού που είχε πέσει μέσα στο φράγμα του Μόρνου στο Λιδωρίκι Φωκίδας. Το ζώο – άγνωστο πως έπεσε στο νερό στις λεκάνες απορροής – και κολυμπούσε για μέρες όμως ήταν αδύνατον να βρει τρόπο διαφυγής με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του λόγω της κόπωσης.

Οι διασώστες δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν ούτε τον ατομικό τους εξοπλισμό. Και αυτό γιατί διαπίστωσαν ότι οι φωσφορούχες - ανακλαστικές ταινίες των κρανών και των στολών τρόμαζαν το ζώο λόγω και της έντονης ανάκλασης από τον ήλιο που καθρεφτιζόταν στο νερό κάτι που φαίνεται και από τις φωτογραφίες. Έτσι αναγκάστηκαν να το πλησιάσουν μέσα στο νερό φορώντας σωσίβια και αφού κατέβηκαν μέχρι εκεί δεμένοι με σχοινιά. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για το ζαρκάδι από την προϊσταμένη της Ε.Υ.Δ.Α.Π. του φράγματος.

Ο χώρος εγκλωβισμού ήταν μια περιοχή με νερό (λεκάνες απορροής της υπερχείλισης του φράγματος από την λίμνη) ύψους 40 μέτρων, βάθους νερού 25 μέτρων, μήκους 70 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων περίπου.

Την όλη επιχείρηση συντόνισε ο υποδιοικητής της 7ης Ε.Μ.Α.Κ. όπως μας πληροφορεί το σχετικό δελτίο Τύπου, αντιπύραρχος Σίμος Αποστόλου.

Πηγή (και περισσότερες φωτογραφίες): www.zoosos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.