Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Στον Εισαγγελέα για την υπερκατανάλωση καυσίμων στο δήμο Μεσολογγίου

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα κατά παντός υπευθύνου υπέβαλλε ο απερχόμενος δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης μετά το έγγραφο που απεστάλη προς αυτόν από την οικονομική υπηρεσία του δήμου σχετικά με την πληρωμή ενταλμάτων για καύσιμα.

Πιο αναλυτικά υπάλληλοι της οικονομικής υπηρεσίας, αρνήθηκαν να υπογράψουν εντάλματα, τα οποία παρουσίαζαν υπερκατανάλωση καυσίμων και μάλιστα σε οχήματα που βρίσκονται σε ακινησία, όπως επίσης και σε οχήματα του ΧΥΤΑ, χωρίς να έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου και του Συνδέσμου. Έτσι απέστειλαν έγγραφο προς το δήμαρχο, να υπογράψει εκείνος, κάτι που εδεν έπραξε και απευθύνθηκε στον Εισαγγελέα. Είναι η πρώτη φορά που η υπηρεσία υπέβαλλε “παρατηρήσεις” σχετικά με ένταλμα πληρωμής προς προμηθευτή στέλνοντας σχετικά σημείωμα στο δήμαρχο.

Το θέμα αυτό συζητείται εδώ και πολύ καιρό και μάλιστα αφήνονταν υπονοούμενα για διάφορα περίεργα γεγονότα. Η ΑΙΧΜΗ μετά την φημολογία είχε απευθυνθεί στον αντιδήμαρχο ποιότηττας ζωής, Γ. Μαστρανδρέου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν υπήρχε κανένα θέμα κλοπής και ότι οι δαπάνες είναι πραγματικές, αναφέροντας ότι δίνονταν καύσιμα και στο ΧΥΤΑ, μέχρι να καταρτιστεί ο προϋπολογισμός του Συνδέσμου. 

Ωστόσο έχει ξεσπάσει σάλος με όλη αυτή την υπόθεση και τώρα πλέον εκφράζονται φόβοι ότι από τη Δευτέρα θα σταματήσει η αποκομιδή απορριμμάτων, αφού ο προμηθευτής ίσως σταματήσει την προμήθεια καυσίμων προς το δήμο. Ο κ. Μαστρανδρέου πάντως εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι πρόκειται για πραγματικές δαπάνες και ότι η άρνηση του δημάρχου να υπογράψει τα εντάλματα έχει πολιτικές διαστάσεις…

Π. Κατσούλης: «Πρόκειται για μη πραγματικά παραστατικά»
Σε δηλώσεις του στην ΑΙΧΜΗ ο κ. Κατσούλης υπογράμμισε ότι: «Από τη στιγμή που οι υπηρεσίες δεν υπέγραψαν το έγγραφο για τις δαπάνες καυσίμων του μηνός Ιουλίου, που σημαίνει ότι οι δαπάνες δεν ήταν σύννομες, ο δρόμος που είχα να επιλέξω ήταν ή να το συγκαλύψω ή να το στείλω προς διερεύνηση. Προτίμησα το δεύτερο γιατί συγκάλυψη δεν έχω κάνει ποτέ. Αν υπάρχουν υπεύθυνοι θα βρεθούν και αν δεν υπάρχουν τότε πρόκειται για λάθος της υπηρεσίας. Η διαδικασία προβλέπει ότι ο προμηθευτής πρέπει να πάρει εντολή από τον προϊστάμενο καθαριότητας για να βάλει καύσιμα σε συγκεκριμένα οχήματα για συγκεκριμένα δρομολόγια. Εδώ δεν πρόκειται για φήμες. Πρόκειται για διασταύρωση στοιχείων από την οικονομική υπηρεσία και τα συγκεκριμένα δελτία αποστολής είναι γραμμένα με χαρακτηριστικό τρόπο που δείχνουν ότι πρόκειται για μη πραγματικά».

πηγή: aixmi-news.gr, agrinioculture.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.