Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Tihiorace – Ένας αγώνας – Μια μαγευτική διαδρομή (11/5/2014)

O αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Τείχιο, στην Ορεινή Δωρίδα, www.tihio.gr, από τα 653 μέτρα υψόμετρο. Βρίσκεται στα NΔ του Nομού Φωκίδoς, απέχει 25 χλμ. από την Ναύπακτο, 79 χλμ. από την Άμφισσα και 250 χλμ. από την Αθήνα.

Η διαδρομή αποτελείται από, 55% μονοπάτι,40% δασικό, επαρχιακό χωμάτινο δρόμο και μόλις 5% ασφάλτινο δρόμο. Έχει απόσταση περίπου 25 χλμ και η τελική του καταγραφή θα γίνει τον Απρίλιο του 2014, έπειτα από τις αλλαγές που θα υποστούν τα μονοπάτια των βουνών κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η Οργανωτική επιτροπή του αγώνα Tihio Race 2014 ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στον αγώνα. Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια σας ενημερώνουμε ότι το σύνολο των εσόδων από τις συμμετοχές (το ποσό της συμμετοχής είναι 15€) θα διατεθούν για του σκοπούς της οργάνωσης ΦΛΟΓΑ (www.floga.org.gr).


Τα πρώτα 11χλμ της διαδρομής είναι ανηφορικά και κινούνται σε μονοπάτι κορυφογραμμής στο μεγαλύτερο μέρος , μέχρι να φτάσουν στην κορυφή του βουνού Τρίκορφα (η ονομασία αφορά τις πράγματι τρεις ισοϋψείς κορυφές σε πολύ μικρή απόσταση η κάθε μία από τις άλλες ) και στο ψηλότερο σημείο του αγώνα στα 1537μέτρα.

Η θέα από αυτό το σημείο μας αποζημιώνει απόλυτα και είναι εκπληκτική προς όποια κατεύθυνση και αν γυρίσεις την ματιά σου. Χαμηλά η κοιλάδα του Μόρνου και η τεχνητή λίμνη του, απέναντι τα Βαρδούσια, η Γκιώνα και στο βάθος η Οίτη. Προς την αντίθετη μεριά το μάτι βλέπει, Κορινθιακό, Πατραϊκό κόλπο, ανάμεσα την γέφυρα του Ρίου/Αντιρρίου και στο βάθος βουνά της Πελοποννήσου, Παναχαϊκό, Χελμό και Ζήρεια.

Σε αυτό το σημείο (11χλμ) υπάρχει και ο κεντρικός σταθμός του αγώνα, πλήρως εξοπλισμένος (σε σύνολο 6 σταθμών).

Τα επόμενα 5 χλμ είναι κατηφορικά με καλοσχηματισμένο μονοπάτι, πολύ καλής βατότητας, μέχρι το 16ο χλμ όπου η διαδρομή πλέον μπαίνει σε δασικό χωμάτινο, επαρχιακό δρόμο κατά το μεγαλύτερο μέρος της. Έχουμε πάρει πια κατηφορική πορεία, όπου θα μας οδηγήσει προς τον τερματισμό του αγώνα, περνώντας μέσα από το Χωριό Τείχιο και τα επιβλητικά στενά πλακόστρωτα σοκάκια του.

Ο τερματισμός είναι κοντά, μην παρασυρθείτε όμως και βάλουν τα πόδια σας φτερά, γιατί σας περιμένουν "μικρές" ανηφορικές εκπλήξεις που μάλλον θα σας κάνουν να τερματίσετε περπατώντας.

(περισσότερες πληροφορίες για την διαδρομή και τους σταθμούς του αγώνα, έπειτα από τελική του καταγραφή).

Σε κάθε αγωνιζόμενο θα δοθεί αναμνηστικό αθλητικό μπλουζάκι.
Για περισσότερες πληροφορίες στο site, www.tihiorace.gr
Υπεύθυνη διαδρομής: AΣΗΜΙΝΑ ΣΥΛΑΙΟΥ, κιν. 6937986848

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ – ΦΛΟΓΑ
Η ΦΛΟΓΑ τα τελευταία 31 χρόνια στηρίζει τον αγώνα των γονέων παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματική ασθένεια. Η Φλόγα των εθελοντών γονιών έχει αναδειχθεί μέσα από τις οργανωμένες δράσεις της, σε σημαντικό πυλώνα στήριξης για τη λειτουργία των Ογκολογικών Τμημάτων των Παιδιατρικών Νοσοκομείων και την αντιμετώπιση του καρκίνου της παιδικής ηλικίας. Εθελοντές γονείς, εθελοντές φίλοι σε μια αρμονική συνεργασία προς όφελος των παιδιών και της κοινωνίας.

Η οργανωτική επιτροπή του αγώνα Tihiorace 2014 αποφάσισε να δωρίσει το σύνολο του ποσού των εγγραφών (15 ευρώ ανά άτομο) για τους σκοπούς του συλλόγου ΦΛΟΓΑ. Για τον σκοπό αυτό το αντίτιμο συμμετοχής στον αγώνα κατατίθεται απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς του συλλόγου.

Τρέχοντας στο Tihiorace 2014 στηρίζουμε την ΦΛΟΓΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.