Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων

Τριήμερες εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα στην Άμφισσα με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων (10 Απριλίου 1821), οι οποίες θα κορυφωθούν την Κυριακή. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή

19.30: Χαιρετισμός Δημάρχου και Χορωδιακό Πρόγραμμα στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας, με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας «Ηχούς», της μικτής χορωδίας «Απόλλων» Πατρών και του Κουιντέτου Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

Σάββατο

19.30: Ημέρα Αφιερωμένη στην Άλωση του Κάστρου των Σαλώνων. Ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας με θέμα: «Η απελευθέρωση του Κάστρου των Σαλώνων». Ομιλητής Π. Ταγκαλής, Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας, Χορωδιακό Πρόγραμμα, με τη συμμετοχή της μικτής χορωδίας του Μώλου, του Φωνητικού Συνόλου του «Μητσάκειου» Δημοτικού Ωδείου Άμφισσας και της μικτής χορωδίας Δ.Ε. Άμφισσας.

Κυριακή

07.30: Σημαίνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών. Η Φιλαρμονική του Δήμου θα περιέλθει τις οδούς της πόλης παιανίζουσα θούριους και εμβατήρια.

08.00: Έπαρση Σημαίας από τμήματα Προσκόπων με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.

10.15: Πέρας προσέλευσης Φιλαρμονικών και Τμημάτων Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών κ.λ.π. μπροστά από το Μητροπολιτικό Ναό Άμφισσας.

10.30: Πέρας προσέλευσης επισήμων και προσκεκλημένων. Συγκέντρωση προσκεκλημένων στο Δημαρχιακό Μέγαρο για μετάβαση στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.

10.35: Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου, Τοποτηρητή Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδας. Πανηγυρικός της ημέρας εντός του Ιερού Ναού.

11.00: Επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Επισκόπου Σαλώνων Ησαϊα (πλατεία Ησαϊα).

11.15: Κατάθεση στεφάνων – Σιγή ενός λεπτού – Εθνικός Ύμνος.

11.45: Παρέλαση τμημάτων μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, της Μ.Τ.Ε.Ν.Σ. Άμφισσας, Προσκόπων, Οδηγών, Πολιτιστικών Συλλόγων στη Λεωφόρο Σαλώνων.

12:15: Δεξίωση των Αρχών στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας από το Δήμαρχο Δελφών.

19.45: Έναρξη λαμπαδηφορίας από τμήματα Προσκόπων και Οδηγών με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου στην Πλ. Κεχαγιά και υποστολή σημαίας στην Πλ. Ησαϊα.

20.15: Σχολική Θεατρική Παράσταση στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας: «Άλωση του Κάστρου των Σαλώνων. Επίσκοπος Σαλώνων Ησαϊας – Αθανάσιος Διάκος». Συμμετέχουν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Άμφισσας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.